Terve

Jouluna tuli paljon lahjoja taloon ja uusivuosi rätkittiin vähän raketteja. Tämä vuosi onkin sitten enempi-vähempi sairasteltu koko ajan. Vatsapöpöä ja nyt flunssaa/kuumetta/kurkkupöhöä.. Tuntuma on että nyt saatan alkaa jo tervehtymään. Tein tuossa sairastelun ohessa myös navettatöitä ja se ehkä ei ollut hyvä idea. Tänään oli kuitenkin jo oikea täysi vapaapäivä. Ja hetihän tuo paremmalta tuntuu. 

Ajelin tänne kotikonnuillekin tuossa sillä pian alkaa kalastus. Tänään on jo isän toimesta ensimmäsiet verkot laskettu ja huomenna laskemme lisää. Talvi tuli lopultakin.

Ja arvatkaas mitä tapahtui ajellessa. No nenänihän on vuotanut tässä jo pari päivää, lauantaista. Lauantaina muuten särki päätä koko päivän ajan. Otin buranan illalla lopultakin. Ehkä olisi voinut jo aiemmin turvautua siihen. Kuitenkin ajeluretkeni jännittävään tapahtumaan! Niistin siis nenääni ja sieltä tuli puolen pääni kokoinen klimppi kuivunutta räkää! Varmaan jostain poskiontelon pohjalta irtosi hirvittävä räkäpaakku. Sellaista en ole ennen kokenut. Kyllähän nenästä aina kuivunutta räkää löytää kun tonkaa mutta että tuollainen hirviöpaakku! Sen voisi vaikka museoida. Se on autossani tallessa käärittynä käärinliinoihinsa. Yön aikana se pakastuu ja sen jälkeen se säilötään jälkipolville ihmeteltäväksi. Ja opiksi! 

Tuolta naisihmiseltäni lainasin kirjan Utareterveys ja Hedelmällisyys. Pian olen lehmäspesialisti ja tiedän kaiken asiasta. En olekaan lukenut tietokirjoja nyt aikoihin. Paitsi Valtaojan kouhotuskirja on kohta luettuna. Ihan mielenkiintoinen sekin kyllä. Jonkinlaista pientä taustakohinaa olen kuitenkin havaitsevani että Eskosellani on vaikeuksia hyväksyä ihmisenä olon syvempi tarkoituksettomuus. Voin toki lukea häntä väärinkin mutta välillä tulee sellaisia häivähdyksiä asioista.