Tänään kävimme viime viikolla lasketut verkot katsomassa ja siellä odottikin alkutakeltelun jälkeen kalastuskauden positiivisin yllätys. Viime vuonna samoilta paikoilta saimme parhaalla kerralla 14kg kuhaa ja nyt oli heti ensi-iskulla 35kg kuhaa. 20kg pooonusta! Ihan iloiseksi tulin kyllä kun arvokalaa tuli noinkin hyvin. 

Huomenna pakkaan kassiin hiukan evästä sekä lonkeroita. Sitten otan suunnaksi Joensuun. Illan mittaan juonen lonkeroita, oluen sekä mahdollisesti tequilaa. Saatan päätyä jonnekin baariinkin kaljan juomaan. Lauantaina sitten jo takaisin maalle kalojen pariin 13:30. Saa nähdä kuinka ukon käy. Voi olla että ei mieli mettä keitä kun pitää 13:30 krapulaisena lompsia bussille.. Helvata! Varmasti tekisi mieli vain jäädä. Mutta nyt ei vaan voi jäädä! Kalat puskevat päälle. 

Arvioisin että neljä viikkoa on vielä täyttä kalastusta. Sitten riisutaan puolet pyydyksistä pois järvistä ja alkaa olla enemmänkin vapaata. Nyt perjantaina ja launtaina hiukan vapaita. Perjantai ehkä kokonaan ja lauantaina vain käydä 20 katiskaa kokemassa. Paitsi tänä lauantaina minä koen vain krapulaa.. Ehkä katiskoille voisi lähteä huomenissa ennen Joensuuta.

Eräs turkulainen nainenkin on mielessäni yhä vain. En oikein tiedä mitä tässä tulisi tehdä kun nuo kalat niin sitovat.. Onneksi eivät ne tosiaan sido enää pahasti kuin kuukauden päivät. Kevättä kohti kevenee koko ajan.. lomakin tulee kun aika on kypsä. Kyllä, kyllä minä vielä aion nähdä Turun! Hän kyllä kertoili miten paljon miehiä pörrää ympärillä.. ai jai.. hiukan pelottaa. Minun ympärilläni ei pörrää ketään. Paitsi 35kg kuhaa, 9kg madetta, 26kg haukea sekä 5kg ahvenia.. 3 siikaakin oli. Ne fileroin huomenna matkaevääksi. Jos vaikka pannulla paistaisi? Pientä lahnaa oli ehkä 20kg. Heittelin metsään. Ketut ja minkit syököön.. 

 

Adjö!