Tänään sain ensi kertaa elämässäni saalista kiväärillä. Ukkometso jökötti puussa ja ammuin se ehkä 100m matkasta. Ylpeä olen itsestäni kun sain tuon metsän häirikön nitistettyä. Kiväärillä ampuilu ei kyllä oikein metsästyksestä käy mutta en silti viitsi paljoa hävetä kun en ole mikään kokenut mestariampuja. Ehkä viisi vuotta sitten viimeksi olin yhden laukauksen ampunut hanhea kohti. Se meni ohi. Pari vuotta sitä ennen ammuin teertä kerran. Sekin meni huti. Kolmas kerta toden sanoi ja nyt osui. Osasin vetää rauhassa henkeä ja pamauttaa. Intin vanhoilla opeilla tippui. Reikä oli ihan keskellä kohtaa johon tähtäsin. Hetki aiemmin isä ampui teertä joka toki tippui mutta sitä vain hipaisi.. hah! Vanhuus ei tule yksin.

mehto2-normal.jpg

Siinä suurmetsästäjä kävelee aukon ylitse kohti tipua. Huomatkaa päivän metsästysvaatetrendejä halveksuva pukeutuminen. Ei paljoa nykypäivän tuulen- ja vedenkestävät 500e goretexpuvut näillä kulmilla ole huudossa. Tuosta ei harmiksi näy että maastotakin alla on vielä paskainen toppatakkikin. (Oltiin tulossa järveltä)

Kamerakulma ihan luonnollinen. Ampumapaikka oli tuolla allekirjoittaneen selän takana matalan metsän luona. Kuvaaja ajoi kiertotietä autollaan tiputuspaikkaa lähemmäs ja löysi metson jonne sitten huikkasi. 

mehto1-normal.jpg

Siinä kasa suolia ja paskaa. Korjaan. Se onkin kivipiira. Nyrkin kokoinen. Siitä tulee ruokaa.

Nyt metso roikkuu autotallissa. Verta valuu saaveittain.

Tänään en jaksanut viimeistä vajaata sankollista puolukkaa siivota kun olivat ylikypsiä marjat ja täynnä heinää ynnä muuta roskaa. Kylmäpuristin mehut irti. Ei mitään monimutkaisia keittämisiä. Jopa Numero varmaan hyväksyy kylmäpuristetun mehun. Aika kirpeää oli mutta minäpä säästänkin mehua drinkkeihin.. Tulee rautaisdrinkkejä! Reilu 2 litraa tuli. Enemmänkin olisi irronnut jos olisi ollut kunnon vehkeet. Kätösissä ei voima ihan riittänyt täydelliseen puristeluun.

Kalastus mennyt huonosti jo kolmatta päivää. Hätäratkaisu tänään ja firman piäjohtaja hakee trooliukolta kohta 50kg muikkua. Niistä otetaan mädit irti jotta saadaan vähän käteistä makkaranostoa varten. Tuntipalkoille pääsee enemmän kuin hyvin.