Terve

Minua ei kutsuttu kaupunkiin rilluttelemaan niin pidän tässä sitten vapaata viikonloppua.

Tänään minä opettelin fileoimaan muikkuja sekä suolaliuoksessa suolausta. 

15% suolaliuoksen tein ja siihen kilon verran muikkuja. 2h lilluivat vedessä ja sitten heitin savustuspönttöön. Oikein hyvin onnistui. Hyvä. Torilla jos aikoo joskus savustaa muikkuja niin tuolla tavalla on helppo suolata useampikin kymppikilo valmiiksi toria varten.

Fileerauskin onnistui alun tahmailun jälkeen hyvin. Ensin mietin olisiko parempi käsipelillä tai veitsellä fileoida. Aika hankalaa oli alku mutta pian heitin veitsen hittoon ja aloin sormillani näpertämään. Kuutisen kiloa yhteensä tuli muikkufilettä. Loppua kohden alkoi jo jotenkuten onnistumaankin. Hyvä oppia uusi taito. Ennen en ollut käsillä fileoinut muikkuja tai mitään. Luulisin että kyllä tuosta vähintään 20e/kg voi pyytää. Vähän rumiahan nuo kyllä ovat.. varmasti maukkaita kyllä silti.

Huomenna ehkä teen lisää fileitä ja sitten pistän vakuumissa pakastimeen fileet. Itselle vain nyt. Pienen määrän rullasin tänään rasiaan ja päälle etikkaliemi ja sipulirenkaita. Nam! Herkkuja koko rahalla.

Lisäksi olen tänään tutkinut torimyyntiasioita muutenkin. Lähinnä mistä löytyisi pöytiä ja sitten olen miettinyt miten pitkiä pöytien pitäisi olla. Hiukan tutkin myös autoon asennettavaa markiisiakin. Aiemmin ajattelin että 3 kalalaatikkoa riittänee asettelua varten: Pyöreä kala, perattu kala sekä file. Äsken sitten tajusin että muikuille sitä pitänee olla ihan oma laatikko. Eli 4 laatikkoa pitäisi saada mahtumaan. 40cm leveitä jokainen eli vähintään 1,60m leveä pöytä. Sitten pitäisi vielä vaaka ja muuta tilpehööriä johonkin mahduttaa.. Saa nähdä miten sitä.. mahdutaan..

Nyt aion hiukan kuntopyörällä. 

Sellainen vapaapäivä tällä kertaa.