Tosiaan on tässä pari viikkoa tullut tutustuttua mitä Kiinalla olisi tarjota. Kaikki lähti liikkeelle tarpeesta saada halpoja ja hyviä verkkoja kalastukseen. Googlettelin siinä ja parin päivän jälkeen olikin melko hyvä näkemys ja muutama sopivan tuntuinen firma kiikarissa. Alibaba.com on hieno paikka etsintöjen kannalta.

Neljälle tehtaalle ja/tai välittäjälle pistin mailia ja näistä puolet vastasi parin päivän sisään. Kaksi muuta on yhä vastaamatta. Aluksi hiukan jännitti että mitähän sitä, mitenköhän sitä.. mutta siitähän se kun vain antoi palaa. Toki tutkin netistä kuinka virallista kirjettä kirjoitetaan bisnesmielessä jne. 

4-6 mailia myöhemmin suuntaansa olisi kummaltakin firmalta muutama koeverkko nyt mietitty valmiiksi meidän antamilla spekseillä. Valitettavasti ensi viikonloppuna oleva Kiinalainen uusi vuosi pistää koko maan kiinni täksi ja ensi viikoksi. Näin ollen verkot saadaan kuriiripostiin vasta parin viikon päästä. 

Hinta tulee kuriireineen(verkot 4-6kg kappale, eli painavia) n. 80-90e/verkko(veroineen). Eli kallista on mutta toki voi muistaa myös että vastaavat verkot maksaisivat Suomilaatuna Suomessa sen ~400e. 

Ja tähtäimessä on että kesällä voisimme tilata LCL(osa kontista vuokrattuna) merirahtina satakunta verkkoa. Tällöin rahtikulut jäisivät jo aivan marginaalisiksi. 

Nyt 2-3 viikkoa siis odotella vielä jotta pääsee koehipelöimään verkkoja ja totta kai heti jään alle koekalastamaan. Näkee antavatko miten hyvin kalaa(tietty antavat!) ja kuinka sotkeutuvat ja selviävät sotkuistaan. Kolmea erilaista tyyppiä tilattiin. Siis erilaiset ylä- ja alapaulat lähinnä. Jos sattuu jokin verkkotyypeistä todella hyvää työtä olevan ja valmistajakin käyttäytyy pätevästi niin sitten pamautetaan tonnit tiskiin.


Lisähuomioita:

Itse yhteydenpidon ja verkkoasioiden selvittelyn ohessa on tullut luettua(tutkittua) ainakin parisataa sivua kommentteja ja artikkeleita ja ties mitä paskaa liittyen ulkomailta tuontiin ja erityisesti Kiinabisnekseen. Ei se loppujen lopuksi kovin monimutkaista edes ole.