Krapulan ja väsymyksen möröt on päihitetty. Aurinko paistaa eli kevät on tuloillaan.

Tuossa pihalla makaa 10m pitkä rysän putki. Siitä juuri äsken sain neljännen sivun paulottua valmiiksi. Kohta käyn vielä nielun yhden sivun laittelemassa kiinni ja eiköhän siinä olekin jo tälle päivälle hommaa ollut. Kuvankin voisin ottaa mutta ei tuo nyt kovin kummoiselle näytä kun maassa lepää ja vain yksi sivu vajaan metrin ilmaan nostettuna. 10m pitkä 3x4m kokoinen verkkoputki se vain on. Putken toiseen päähän laitetaan suppilomainen nielu josta kalat menee sisään. Takaseinään vielä pauloitetaan kansi ja yläreunaan pieni luukku tehdään josta sitten kalat voidaan ottaa pois. Hieno siitä tulee.

Tuohon tulee vielän nielun eteen 8m pitkä etuputki joka laajenee 4m:stä 7m korkuiseksi. Sen jälkeen tulee 35mm verkosta 5-10m pitkät siivet ja etupesä. Sen keskeltä(suoraan putken nielun keskikohdalta, mutta 5-10m päästä) lähtee sitten 90-100m pitkä aita jota pitkin kalat uivat sisään. Mitä siitä tulee yhteensä .. 90m + 10m + 8m + 10m = 118m pitkä pyydys.

Mukavuus alkaa kun se saadaan järveen. Tarkoitus on että tuolla voitaisiin talvella pyytää myös jään alta. Siksi pitkä putki. Muikkua tulee, ahventa tulee ja kuhaakin tulee. Voi tulla muutakin mutta tulkoon.

Sitä on mukava tehdä. Tahtovat vain päivät menemään tuhottoman nopeasti. Nyt on vielä hiukan liian kylmä. 7 astetta oli pakkasta aamulla. Pistin kolme pitkähihaista ja kahdet pitkälahkeiset housut. Päälle vielä toppahaalarin. Silti vähän viileä oli. 

Nyt mietin hetken paraabeleja ja sitten menen ulos.