Seikkailijan malli 

Itse en seikkaile vaan olen seikkailematta.

Väsynyt olen eikä mikään suju. Tee tässä sitten jotain, tai ole tekemättä. Aamupalaakaan en ole vielä syönyt ja nälättää kovin.

Luen kirjaa 1700-luvun alun toimista Suomen maalla. Kai se oli Isovihan aikaa? Ei minulle koskaan ole kerrottu että se oli noin raakaa peliä. Tuossakin kirjassa jo bodycount varmaan useamman sata jo kun kerrottu ihmisten kidutuksista ja muista. Siis ihan tavan kansalaisten. Vaimoja ja miehiä ja piikoja ja renkiä roikutettu alasti kattohirristä ja pamputettu sekä tökitty palavilla saunavastoilla.. näin on saatu selville osa kätköpaikoista joista on sitten taalerit ja hopeapikarit haettu. Sen jälkeen uhri on pistetty uuniin paistumaan ja näin saatu loputkin aarrepaikat selville. Jos uhri vielä on elossa ollut on se koivuhalolla hakattu hengiltä. 

Lapset oli jätetty pirtteihin jäätymään tai sitten viety orjiksi Venäjälle. Yhdessä pirtissä oli ollut viiden eri perheen mukulat, yhteensä 18 lasta, jotka oli tarkoitus nähtävästi myöhemmin laivata Venäjätä kohti ja siksi heille oli jätetty tulentekotarpeet - tulukset - jotta eivät lapset jäätyisi. Vasili(ent. Kustaa) Lillbäck sai tietää tästä ja kävi tulukset lapsilta pois. 2 lukuunottamatta kaikki muut jäätyivät hengiltä. Osa pihamaalle kinoksiin ja osa kylmään pirttiin. 

Tsaari oli antanut käskyn että suuria osia Suomesta(100-200km kaistale länsirannikkoa) piti muuttaman erämaaksi. Näin se käy. 

 

Ei tässä muuta. Narutoa taas katselen videolta. Välillä sarjakuvaa, välillä ei.