Muutamia päiviä kaupungissa vietettyäni olen siis taas palannut maaseudun rauhaan. Valtaisa uupumus on ollut kokonaisvaltaista jonkin aikaa mutta kovalla nukkumisella ja lepäilyllä olen päässyt jo voiton puolelle. Pari yötä vielä ja olen taas entisaikojen iskussa. 

Maalla on oikein mukavaa. Voi poimia salaattia ja tai vaikka mustikoitakin piakkoin. Tänään minä fileroin hiukan ahvenia ja yhden kuhankin. Kuhan pistin graavisuolaan odottamaan syömäriään ja ahvenet minä pilkoin annospaloiksi ja vielä pakastinkin varmuuden vuoksi. Huomenna sitten etikan avustuksella teen niistä oikein herkullisia herkkuahvenia muutaman purkillisen. Nyt kun vielä jostain taianomaisesti ilmestyisi uusia perunoita ja hiukan tilliäkin lautasen reunalle niin kaikki olisi niinkuin tulee olla. Tilli vielä sangen nuorta. Sitä ei millään raaskisi murhata vielä. Maltettava on.

Tuossa sitten ajattelin kun kaupunkilaiset ja muut epelit kesälomiaan odottavat ja sitten huristelevat autoillaan maalle sukutiloilleen tai varsinaisille kesämökeilleen loman viettoon. Loikoilevat auringossa ja uiskentelevat, saunovat ja kalastelevatkin hiukan. Jotkut jopa kylän kalastajilta ostavat vaikka ahvenfileitä tai muikkujakin joita on sitten mukava omassa kesälomarauhassaan valmistaa mitä erilaisimmiksi sekä herkullisiksi ruokalajeiksi. Onhan uusia perunoitakin jostain saatu hankittua heinäkuiseksi päiväksi.

Tuntuu aika oudolle sellainen elämä jossa ei tuota "kesälomafiilistä" voi tavoittaa joka päivä? Kyllähän minäkin tänään aamulla muutaman tunnin kävin järven ähistelemässä enkä minä kalaakaan saanut ja se vähän harmitti mutta nyt on tässä melko vapaata iltaa viettää puoli vuorokautta. 

Millä ihmeellisellä hulluudella on loitsittu ihminen joka mieluummin ähistää vuoden ympäri 8h työpäiviä jotta pääsee muutaman kerran viikossa ja kerran kesässä tuntemaan itsensä vapaaksi?  

loma-normal.jpg

 

Toki kaupungissakin on olemassa oma lomalaisten(rahattomien) kastinsa mutta itse en ole siihen päässyt koskaan tykästymään suuremmin koska minulta puuttuvat sivistysharrastukset, viehätys kaupunkeihin sekä laajat ystäväpiirit. Viinakin alkanut väsyttämään. Siinä ei montaa vaihtoehtoa enää jää.