Ollut hiukan univajeista tämän viikon alkupuoli. Eilen(tiistaina) varsinkin nukuin hyvin hyvin monta tuntia ja lopun aikaa aika horroksessa olin.

Eilen kuitenkin saimme ensimmäiset verkot järveen.

Ensimmäinen jata laskettiin melko lähelle rantaa 14-15m veteen jonka viereen tulee syvänne selältä. Minä muistuttelin pari kertaa kuinka viime syksynä saimme parhaiten kalaa 20-25m vedeltä..tyhjille korville meni se eilen. Tänään sitten katsoimme verkot ja mitä siellä oli syvän päässä 2 madetta ja 1 kuha. Aika tyhjää. Isä katsoi verkot ja minä nostin tyhjät veneeseen. Laskettiin ne sitten siihen viereen syvänteen poikki ja sanokaa minun sanoneen että huomenna on kalaa! 

Toinen jata jonka päässä on kaksi lohiverkkoa pinnassa laskettiin 15-20m vedelle yhden kumpareen yli ja vieritse. Nämäkin menivät liian matalaan ja vain yksi kuha saatiin. Lohiverkot tyhjinä. Mateita tuli ehkä 10kg. Tuuli oli yltynyt jo melko kovaksi eikä tänään käyty tätä jataa enää siirtämään. Lohiverkkojen pää tuli ehkä 22m vedelle jopa josta sitten laskettiin pienen 15m kumpareen ylitse verkot 25m syvää kohti. Ihan hyvin päästiin pyyntivedelle. 

Isä kai jostain kuullut miten kuha on matalassa vai mitä ihmettähän me eilen hourailtiin kun piti sinne matalaan laskea. Ihan selvästi muistan että yli 20m vedeltä viime vuonnakin kalat saatiin. Eihän sitä paljoa tullut mutta sen verran että pettua ei tarvinnut järsiä.

2kpl 1,5kg kuhaa ja 10kg madetta. Sillä ei vielä juhlita. Varsinkaan kun tuo lähiostaja sanoi ettei osta madetta lainkaan nyt.  Jasso! Kyllä nyt bisnekset eivät suju jos ei saa madetta kaupaksi. Jos katselen viime syksyn myyntejä ja viikon rytistyksessä mateella saatu lähes yhtä paljon tiliä mitä kuhallakin. Myös toinen ostaja sanoi ettei madetta vielä osta. Pari firmaa vielä on joilta kysellä. Huomenna silti jo pisteltävä kai sumppuun mateet odottamaan ostajien heräämistä. 

Mietin tässä kyllä että madetta voisi muutaman kymppikilon purkittaakin. Ainakin jos ei ala muutaman viikon sisällä kaupaksi käymään.

Tänään revittiin myös yksi 3m pieni rysä hajalle ja alettiin rakentamaan siitä talveksi jään alle maderysää. Jos sitä kalaakin alkaisi kauppoihin talven tullen menemään.

Nyt alkoi nukuttamaan. Suljen silmät hetkeksi ja sitten luen Antti Tuurin ratkiriemukasta teosta Suomen maalaiskaupungeista.