Viikon 25 kirja: Arto Paasilinna - Suloinen myrkynkeittäjä

Viikon 26 kirjat: Arto Paasilinna - Auta Armias, Kalle Päätalo - Loimújen aikaan.

 

Muita tapahtumia:

Yhtä rysää kohtaan on harjoitettu ilkivaltaa. Kahdesti katkottu naruja ja yhtenä iltana tuttu oli nähnyt kuinka nuoret pörränneet vesiskoottereilla rysien päällä. Minulla oli suuri paatos jonka voimin olisin puhunut kaupunkilaisnuorison rappeutuneisuudesta ynnä muusta. Paatos on kuitenkin parin päivän aikana kuollut jättäen minut nyt melko sanattomaksi. Ymmärrystä piisaa mutta hyväksyntää ei.

Lauantai-päivänä kävimme mittailemassa erään urakkamökin paikan ja näimme oravan poikaisen. Se oli vielä aivan pienen pieni, ehkä juuri itsenäistynyt. Maassa lähinnä vipelsi. Jäi niin hyvin mieleen koska se melkein tipahti niskaani. Isä näki kuinka se lähes viiden metrin korkeudesta tipahti. Itse kuulin vain tömähdyksen selkäni takana ehkä metrin päässä. Olisin voinut hypähtää jos olisi niskaan osunut. Ehkä se tähtäsikin minuun. Ei ollut poikasesta vielä kiipijäksi, saati sitten puittajaksi.

Eilen oli hyvä päivä. Kävin ensimmäistä kertaa uimassakin. Lisäksi sain luettua tuon Kalle Päätalon loppuun. Neljään päivään ahmin koko kirjan mutta siitä lisää myöhemmin. Lisäksi eilen saimme kuhia jo useita. Toiveissa on että tällä viikolla tulisi kuhaa myydä asti.

Kalle Päätalo, niin, arkkinemesikseni. Noh, ei vielä hänestä.

Sen sijaan luen parhaillaan myös jotain suomalaisen miekkosen kirjoittamaa teoreettista opusta taolaisuudesta, ja erityisesti Laotsesta itsestään olettaen että tällainen henkilö on elänyt. Hyvin kiehtova kirja kaiken teoriansa keskelläkin.

Kalle Päätalo, niin, arkkinemesikseni. Eilen, vai olikohan se jo toissapäivänä?, tapahtui niin että oivalsin tyhjyyden tunteen joka väistämättä saapuu kun Iijoki-sarja päättyy. Jo kolmenkin kirjan fantasia"saagojen"  päättyessä alkaa harmittamaan että nytkö se jo loppui. Mitä nyt? Miksi se ei voinut jatkua? Tämä on petos, ja vääryys ja tapan kirjailijan! Kuinka sitten kun ITSE Iijoki-sarja päättyy.. mitä voi olla sen jälkeen? Kysynpähän vain; mitä voi olla sen jälkeen? Pahoin pelkään että joudun omakätisesti päättämään päiväni mitä verisimmällä ja tuskaisimmalla tavalla niinä päivinä. Toinen vaihtoehto on alkaa kirjoittamaan omaa eeppistä tarinajatkumoa Päätalon hengessä kertoen eräästä J.T:sta..

Uiminen oli todella mukavaa kun vesikin oli todella lämmintä. Tänään aion uida lisää. Ainakin kilometri joka päivä. Jos vain jaksan ja kelit säilyvät.

Tänään yritän aloitella myös pokeria. Tuskaisa urakka siitä kyllä tulee koska on niin hikinen ilmasto että vallan hikeä pukkaa kainaloista.

 

Se siitä. Palataan asiaan.

Kalle Päätalosta vielä. Kirjassa on todella hyviä vitsejä välissä. Lähes 100 sivun väleinen pistää lähes nauruksi. Ne ovat hyvejä ne vitset ko ne on totta! :D