Katson dokumenttia   http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1444844
Punaista ilmaa suomeksi. 
Yle:"(Le fond de l'air est rouge, Ranska 1977) Essee-elokuvan mestarin Chris Markerin dokumenttielokuva 1960-1970-lukujen poliittisesta kuohunnasta ja uusvasemmiston tiestä Prahan keväästä Chilen sotilasvallankaappaukseen."

No miten se nyt tuolleen tuli. 

Hipit ja muut vasemmistovihreäkiinalaisradikaalineuvostopropagandanuhrittaistolaisveljetsiskot ja muut taistelee systeemiä vastaan ja mietin miksei koskaan tullut sen suurempaa muutosta. Toki aina on jotain pientä saatu aikaan ay-, vihreän- jne liikkeiden toimesta mutta suuri kuva ei ole kovasti ottanut radikaalia muutosta toiseen suuntaan.

Nyt vasta Todella tajusin mitä tarkoittaa valta korruptoi - erityisesti tavallista ihmistä koskien. Opiskelijaliikkeen radikaaleista, hipeistä ja ketä nyt mieleen tulee.. lähes kaikki ovat menneet töihin, perustaneet perheen, tulleet ns. vanhoiksi. On töitä, on turvallista. Ei ole syytä kapinaan tai muutokseen. Tyydytään leppoisaan eloon. Ollaan valmiita vaikka taistelemaan sen puolesta kaiken maailman partaradikaaleja vastaan! 

Mitäpä tähän sanoisi. Ei tee enää yhtään mieli hankkia minkäänlaista koulutusta saati ammattia tai töitä.  Hiljaisen laiskan miehen kapinaa. 

Saan kyllä asumistukea ja myöhemmin työttömyystukea tai sossusta rahaa. Systeemin osanen tässä ollaan siinä missä muutkin.. 
Erona on vain se etten minä ole se joka PYÖRITTÄÄ systeemiä. 

Eikä minun pitäisi puolustella itseäni. Sangen ala-arvoista sellainen koska enhän minä edes ole syytettyjen penkillä. Niin ne systeemin ajatusmallit ovat nakertaneet minutkin reikäjuustopääksi(ei, en puhu nyt alkoholista). 


"Mitäs sitten jos pyöritänkin systeemiä?" -Dulle Duunari
Eihän siinä mitään jos systeemi on mieleesi. Esim. tuo ruuan pöytään, maksaa volvosi ja rivitalokolmiosi sekä lastesi koulutuksen. Ei siinä yhtään mitään pahaa ole silloin. Sehän on vain välttämätöntä kyseisessä tapauksessa.

Nyt alkoi tympiä. Noh, ottakaa tämä brainstormi varoituksen sanana!