Katsoin eilen pätkän Yhdysvaltain sisällissodasta. Mahdollisesti kaukaisesti siihen liittyen ajattelin tuossa intiaaneja. Yhdysvallat on toki moraalisesti kaikkia meitä muita edellä ja pyhässä oikeutuksessaan .. oikeassa. Ajattelin intiaaneja lähinnä siltä kantilta että onkohan Yhdysvaltain hallitus myöntänyt kansanmurhaa ja mahdollisesti jopa pyytänyt anteeksi?

Jonkinlainen lakiesitys oli ainakin tehty 2004.

7/15/2004: Placed on Senate Legislative Calendar under General Orders. Calendar No. 638.

Sille oli käynyt noin. En edes tiedä mitä tuo tarkoittaa? Onko se siis mennyt läpi?

En jaksa nyt silmät ristissä käydä asiaa sen tarkemmin selvittämään.

"

At the White House Tribal Nations Conference on Nov. 5, Obama noted, among other observations, that treaties were violated with tribes and injustices had been done against them, but he did not offer an explicit apology."


Tuollaisen pätkän vielä kuitenkin löysin. 2009 Obama jotenkin peruuttanut jos mahdollisesti onkin ollut jonkinlainen myöntäminen tai anteeksipyyntö koskien asiaa.

Eiköhän tuossa ole taustalla jotain sellaista että jos jenkit myöntää jotain niin intiaaneilla olisi heti oikeus korvauksiin. Toisaalta kai ne perkele nyt edes jotain ovat myöntäneet jo? "Pitäkää te vain kasinonne pyörimässä ja turvat tukossa!" -George Bush Jr.

Valkoisen miehen tullessa manteereelle oli Pohjois-Amerikassa arvioiden mukaan 12 miljoonaa ihmistä(intiaania). 1800-luvun lopulla liekö muutama satatuhatta. Jää natsit toiseksi. Paitsi voi olla että inkkarit kuoli vanhaan ikään. 

Nyt katson Annie Hallin.