Viikko 14

Pentti Haanpää - Kootut teokset 4

Karttunen - Kiteen seurakunnan historia

Haanpään koottujen kolmas osa jäi välistä kun kirjastosta oli joku ruoja sen lainannut. Etsin sen myöhemmin. Oli kyllä tähän astisista parhain kokoelma mielestäni. Kolme romaaniakin sisälsi ja novellit päälle. Hyvä hyvä.

Kiteen seurakunnan historiaa pää-asiassa puuduttavaa luettavaa mutta välissä ihan hyviäkin juttuja. Mm. Vuonna 1924 Kiteen kirkkoon päätettiin hankkia alttaritaulu. Siihen saakka(uusi kirkko palaneen tilalle 1890) alttaritaulun kohdalla oli seinässä vain kuva jossa kolmion sisälle oli piirretty silmä. Semmoista. Naapuripitäjien jumalanpalveluksista tuli joskus valituksia kuultaville että ollut rauhatonta siellä. Syynä oli tietenkin se että jumalanpalveluksiin oli etsiytynyt paljon kiteeläisiä. Jumalatonta kansaa olivat he ja taisivat vain hälinän ja mekkalan! Hautajaisten jälkeen tapulin alakerrassa juopoteltiin Jumalanpalveluksen aikaan eikä menty kirkkoon sisälle. Semmoista peliä! Sakkorangaistukset ja muu kurin koventaminen lopultakin sai noiden jukuripäiden tapoja hiukan korjaantumaan mutta enpä tiedä, enpä tiedä.. 

Huomenna perjantaina lähden kaupuntiin. Virolaista tulilientä on 5dl kaverille 30v lahjaksi. Toivon että pääsen osingoille. Vääjäämättä hyvä viikonloppu tulossa. Eli sunnuntaina tai viimeistään maanantaina ollaan kovaa kyytiä raitistumassa taas.