Huomenna otamme viimeiset talviverkot pois järvestä. Tämä talvikausi päättyy siihen kalastuksen osalta. Tämä oli hyvä talvi. Melko lämminkin. Kalaakin tuli ihan riittävästi. Pientä kehitysvaraa toki jäi tuleville vuosille. Katsellaan.. 

Torstaina käyn vielä kaloja kaupittelemassa mutta sitten alkaakin toivottavasti hyvinkin antoisa pääsiäisloma. On pieni mahdollisuus päästä tutustumaan maailman suuriin ihmeisiinkin. Toivossa ainakin on hyvä elää. Mieluusti jonkun kylmän tuopinkin joisin lähikaupungissa. On miellyttävää ajatella että nyt talven pahin työruuhka on ohitse. Johan se on ollut ohitse useamman viikkoa varmaan. Tuntuu miten on voimaa ja mielikin vireämpi. Ei talven pimeimpinä kuukausina ehkä kenenkään pitäisi tehdä fyysisesti raskasta työtä määräänsä enempää. Pitäisi vain istua takan(!) lämmössä ja pohdiskella. 

Pian ne jäätkin lähtevät ja sitten alkaa mahdottoman kiireinen kevät-kesäkalastuskausi. Aion laskea ahvenverkkoja ristiin rastiin lähijärviin ja ehkä kuhaverkkojakin kolmanteen järveen. En kysele edes isältä mitään vaan teen hiukan omia projekteja noista nyt. Minä olen nuori, minä jaksan. Kun taon toukokuun niin ehkä voinkin elokuun lomailla.. sittenpä nähdään. Ainakin osaksi lomailla. Ja ei minusta tässä mitään tulojen suhteen ongelmia olekaan.. pieniä investointeja vain vielä voisi tehdä. Ja kyllä se kalastus on mukavaa. Yleensäkin toimeliaisuus. Haastaa itsensä. Pystyykö sitä saamaan kalaa(päihittääkö ne pirulaiset!), jaksaako käsitellä kalat ja osaako vielä myydäkin ne eteenkinpäin. Se on hyvin mukava projekti se. Mukavaa työtä.

Nyt lähden keittämään etikkaliemen(valkoviinietikka, vesi ja ruokosokeri) kalojen purkitusta varten. Haukea etikkaliemessä. Tulee todella hyvää! Ruodottomasta hauesta vielä teen nuo. Sitten kun liemi jäähtyy pistän kalat purkkiin. Kuhien fileointia vielä iltapuhteeksi. Niin ne rattaat pyörivät. Hyvin vielä jaksaa mutta hiukan on jo into loppunut tältä talvikaudelta. Tahtoisi jo uusia haasteita! Pian, pian..