Edellisen kirjoitukseni kommenttivyörystä olen poiminut kolme mieliänne askarruttanutta kysymystä ja aihepiiriä.

1. Kaljatiet

Kaljateistä minulla ei ole nyt sen kärkkäämpää sanottavaa. Tie kulkee kaupan kautta yleensä jääkaappiin ja sieltä mahaan. Joskus pakastimen kautta, joskus suoraan kauppakassista. Mahan seuduilla kalja alkaa imeytyä verenkiertoon ja päätyy aivoon. Sitten sitä ollaan ihan huppelis kuppelis, ja se on hyvä. Joskus se ei ole hyvä mutta yleensä se on. Eihän tätä maailmaa selvinpäin jaksa yhtikäs kukaan! Paitsi kenties jos on sopivalla tavalla mielenvikainen. Sitten kyllä jaksaa vaikka miten paljon maailmaa.

 

2. Kalatiet

En muista kysymyksen täsmällistä asettelua mutta yleiskantani lähtee siitä että nykyään ammattikalastajia ja muitakin kalastajia hiukan syytellään kalakantojen turmiollisesta(?) tilasta. Eipä sitten näillä sähkövaloista, jääkaapeista, pesukoneista, tietokoneista ja muista sähkömyllyistä riippuvaiseksi tulleille ihmisille tule koskaan mieleen että kalakantojen turmion syynä ovat vain ja ainoastaan lohikalojen kutujokien patoaminen. Saahan sinne kaivella kaiken maailman ohituskaistoja ja tunneleita. Ihan vapaasti. Sisäinen Pentti Linkolani on kyllä sitä mieltä että antaa kalakantojen kuolla jos ei ole vara räjäyttää niitä voimaloita vittuun sieltä edestä. Jos on tehty valinta hyväksyä ja tukea voimalatoimintaa niin mitä vittua sitä pitää jonkin saimaanlohen tms perään enää itkeä? Seiskää saatana valintojenne takana älkääkä yrittäkö saada kaikkea! Kyllä siellä järvessä särkeä ja haukea riittää.

 

3. Helsingin herrojen mädännäisyys

En minä jaksa kirjoittaa kokonaista blogausta helsingin herroista. Enkä edes tällaista pientä osiota. Ei Helsingin herroilla ole mitään merkitystä. Se on vain Helsingin herrojen luoma illuusio jonka kansa uskoo ja vetää mieleensä kuin herneen nenäänsä. Röhönaurua nauraa tuo herra kun tuntee kuinka kansa on hallussa ja ajattelee että herra on vallassa. Unohdin sanoa että röhönauru tapahtuu herran matkalla pankkiin. Pankinjohtajan kanssa juttelemaan.

Siispä kappaleen nimi onkin: 

3. Kansalaisen sinisilmäinen typeryys 

Vain sinä ja minä itse olemme vastuussa Suomen valtion ja koko maailman tilasta. Se joka sormellaan osoittelee on selkeästikin kyvytön itsenäiseen ajattelutoimintaan, SAATI sitten toimimaan. Kuten pennissä on miljoonan alku on yksilössä ihmiskunnan alku. Kaupassa voi vaikka valita ostaako sitä suomalaista luomukurkkua vaiko sitä espanjalaista mutanttikurkkua. Ei se ole sen hankalampaa. Helsingin herra voi päättää paljon ostamasi kurkun hinnasta on veroa mutta kiljaisen jos joku väittää että sillä herralla olisi yhtään mitään vitun sanavaltaa SINUN valintoihisi. Itsehän sinä niitä pennejäsi rakastat ja vaalit. Kaipa se on vain tapasi osoittaa rakkauttasi ja hyväksyntääsi helsingin herran pankkitiliä kohtaan. 

En nyt kyllä oikein saa mitään sanottua. Sanottakoon nyt sen verran että kaiken Helsingin herran ja muidenkin herrojen vallan syvin lähde on sinun lompakkosi. Mitä enemmän kulutat sinä enemmän herrat hallitsevat sinua. Se on kuulkaas melko yksinkertaista. Kyllä aikamoinen ulahdus kävisi Helsingin herrojen sikariklubilla jos kaikki suomalaiset lopettaisivat työntekonsa ja kuluttamisensa vaikka viikoksi. Siinä illuusiot ropisisivat ja nähtäisiin kuka hallitsee ja ketä. 

Semmoista oli maailmassa vielä 1900-luvun alkupuolella kun nuo punaiset paholaiset synnyttivät työväenliikettä ja yhdistivät kansan pohjasakkaa yhteiseen rintamaan. Sitten tuli himo mammonaan ja työväenliike myytiin pala kerrallaan. Nyt ovat vain herrojen käsikassaroita. Mitäpäs se herra itse käsiään likaamaan. 

Rahan hallinta on sitä ettei kellään ole "varaa" sanoa herralle ei. Orjuus olisi hyvä sana kuvaamaan sitä. "Ei, en voi tehdä sitä sillä minun täytyy maksaa se ja se, ja siksi minun täytyy olla siellä ja siellä, siihen ja siihen aikaan." Kuulostaako tutulle?

 

4. Kiinan herrojen mädännäisyys

Kauppahinnat jo kiinan herra kertoi ja myhäilin iloisena valmiina tekemään tilauksen mutta sitten Kiinan herra tekeekin ns. kiinalaiset ja puukottaa selkään ja sanoo ei-oota ja tyrkyttää jotain kalliimpia ja paskempia tuotteita.. joita toki väittää paremmiksi! Luulee että ihan tyhmiä ollaan.