Kaksi päivää on syöty kinkkua ja suklaata. Availtuja lahjoja sekä vietetty siinä ohessa joulua.

Tänään alkoi taas kalastus. Tänään myös loppui kalastus kun kelit vain huononevat päivä päivältä. Nyt 10 päivän ennuste näyttää että ehkä jakson loppupuolella olisi jo pakkanen taas saapumassa iloksemme. Sitä odotamme kuin kuuta nousevaa. Siihen saakka lepoa. Huomenna lähden kaupunkiin pokeria pelailemaan muutamaksi päiväksi. Ja kun järven jää on taas ihmistä kantavaa niin Sitten lopultakin pääsee iskemään verkkoa oikein sielunsa kyllyydestä. Nyt ei pääse himojaan tyydyttämään alkuunkaan. 

Alla kuva tämän päiväiseltä reissulta. Kuten kuvasta näkyy niin ei voi väittää että kovin talviselle tuo järvenselkä näyttäisi. Vene kun oli verkkoja ja kaloja täynnä niin ritinä vaan kuului kun kohti rantaa työnsi. Kyllä sitä jäätä silti vielä ihan hyvin oli. Ei ongelmia. Toisesta järvestä vielä tuli muutama hauki ja made noiden lisäksi. Päivä + merkkinen.

kalajoulu-normal.jpg

 

Maanantain haukikaloista(6kpl) tehtiin muuten kylmäsavuhaukea jouluaattona ja -päivänä yksi satsi. 4,5kg tuli kylmäsavuhaukea ja lisäksi vajaa puolisen kiloa kylmäsavumätiä tuli. Edellinen kokeilu meni vähän penkin alle mutta nyt tuli todella hyvää. Kerrassaan herkullista. Ilmaisia näytteitä luvassa ainakin Turun markkinoille..

 

Lisäedit.

Hauskin sattumus unohtui kertoa. Olin menossa päästämään verkon toista päätä irti jotta voisimme katsoa sen toisesta avannosta. Kävelin avannolle ja ihmettelin kun tuulen alapuolella reilu 5m avannosta puun lehti tai joku kaarnan palako lie tuulessa lepatti. Aina tuuli kaikenlaista jäälle lennättää. Katselin vielä muutaman kerran sitä ja sangen systeemaattisesti tuo lastu räpytteli.. Irroitin verkon ja kävelin lähemmäs. Mikä vielä! Hullu 10cm sinimahakuore se oli! Tullut varmaan avoimesta verkkoavannosta jouluista talvi-ilmaa haistelemaan ja hajun hullaannuttamana uinut tai tuulen puuskan voimasta lennähtänyt jään puolelle. Jäällä oli avannon kohdalla vettäkin se sentti-pari. Isä sanoi heitä kuore järveen. Minä jätin sen jäälle. Olinhan se Minä joka olin sen saaliiksi saanut. Siellä se sätki itsensä kuoliaaksi kunnes tuli varis tai minkki ja söi.