Kuulin radiosta tänään että Itä-Suomen hovioikeus tai jokin vastaava määräilijä oli määrännyt että muutama Wincapitasta hyötynyt ei ole velvollinen maksamaan voittamiaan summia takaisin niitä hävinneille. En ole nyt täysin varma minkä syyn takia hovioikeus jonkin tällaisen päätöksen voi tehdä mutta käsitin että Wincapitasta voittaneet eivät olisi tietoisesti tavoitelleet rikoshyötyä.. joten heidän rikoksesta saamansa hyöty on laillista? 

En tiedä olenko jotenkin pihalla asiasta mutta päätös sotii minun henkilökohtaista oikeutajuani vastaan hyvinkin vahvasti. 

Rikollinen pyytää sinulta rahaa rahoittaakseen toimia joiden kertoo olevan täysin laillisia. Sitten rikollinen tekee työtään, eli rikoksia, ja vie rahoja uhreiltaan. Näistä tuloistaan hän maksaa sinulle osan jotta rahoittaisit hänen rikoksiaan myös jatkossa.

Hovioikeuden mielestä on ok rahoittaa rikollisia ja pitää heiltä saadut rikoksilla hankitut varat. 

Tyhmempi, kuten minä, voisi luulla että olisi oikeutettua maksaa varat takaisin rikoksen uhreille. 

 

Radiojutusta jäi vielä kuva että ainoa puolustus näillä asianomaisilla Wincapista hyötyneillä oli että "Myö ei tiijetty mittään! Eikä myö mittään pahhoo haluttu tehä.." Jep jep, no siinä tapauksessa pitäkää vain ne 300 000e jotka ovat suoraat otettu toiden kaltaistenne tavallisten ihmisten taskuista.

 

Aivan pöyristyttävää. Kertokaa toki jos käsitin jotain täysin väärin.