Päästin ajatukseni yöllä karkuun ja synnillisiin ajatuksiin vajosin. Lopultakin annoin itseni tajuta etten minä tänäkään vuonna pääse sataan luettuun kirjaan.. ja mikä pahinta en päässe nyt lähellekään! Alkuvuoden luin ihan kiimassa ja sadan kirjan tahti oli kevyttä kauraa mutta kun keväällä alkoi kalastus loppui myös lukeminen kuin seinään. Kirottu. Olen päästänyt itseni repsahtamaan. Nyt kun tästä parin viikon päästä alan liikkua niin jätän kannettavan tietokoneeni Varkauteen kämpilleni. Se kirottu peli vie lukuaikaa ainakin tunnin joka päivä kun katselen leffoja tai höpöttelen chatissa iltaisin. Se tietää vuodessa ainakin sata tuntia lisää lukuaikaa. Siinä ehtii lukea monta monituista kirjaa Päätaloa, Linkolaa jne.

Viikko 40:

Erich Fromm - Vapaus höpödöpö

Viikko 41:

Gunter Grass - Kellosammakon huuto tai joku

 

Taisin muistaa kirjat sinne päin ilman että jouduin hakemaan niitä lukusalista. Fromm alkoi tympäännyttävästi mutta loppua kohden pääsin mukaan rytmiin ja vallan innostuin. Hän kertoi miksi Hitler nousi valtaan. En minä enää muista. Taisi omata niin ison mulkun. Ja egon. Se oli hänen mahtinsa tae. Yleensä vain pienimunaisilla on Hitlertason vallanhimo. Hitler oli toista maata. Hänellä oli jotain konkreettistakin tukemassa hänen menestymispyrkimyksiään eikä hän pyrkinyt valtaan vain jotta voisi peittää pienimunaisuutensa. 

Kellosammakon huuto alkoi myös tympäännyttävästi mutta sitten senkin rytmiin pääsi mukaan ja nyt on hujahtanut parisataa sivua muutamaan päivään. Vanha saksalainen mies ja vanha puolalainen nainen rakastuvat ja perustavat sovintohautuumaan jolle Puolan alueilla syntyneet saksalaiset(kun Saksa vielä omisti Puolan alueita) voivat kuoltuaan haudatuttaa itsensä. Siitä tulee menestys! En voi spoilata loppuratkaisuja kun en vielä niitä tiedä. Aika tympeää maailmankirjallisuutta kuitenkin. Ehkä tämä on vanhojen ihmisten kirja. Heistä on varmaan mukava lukea hautuumaiden teosta ja saksa-puola jännitteistä. Eihän tällä kirjalla muuten ole mitään järkevää syytä olla olemassa. Ellei sitten pelkkä Gunter Grass nimi riitä. 

 

Lossie se vain jatkaa irvokkaita näytelmiään. Seksiä ja päihteitä. Silkkaa visvaista rappiota koko blogi nykyään! Albrand sen sijaan lainehtii tyynillä vesillä. Hän on aikuistunut ja jättänyt rappiotyönsä nuoremmille. Kuulin huhua että hän jopa näki 12-packin olutta pihamaalla muovipussissa eikä tarttunut tilaisuuteen. Huh! 

Entäpä Wotzobeck. Mitäpä tuosta reppanasta voisi sanoa. Ei päivitä blogiaan kuin kerran kuukaudessa. Ei ole kovin miehekäs tahti se. Ei ole kertonut meille Zizekistäkään enempää kuin on pakko. Mitä hän piilottelee, kätkee? Onko hänelle paljastettu totuus joka o nmeiltä suljettu!? 

Närhi lensi ikkunan editse.

Lossien näytelmäinnon innostamana ajattelin itsekin jotain samanlaista kirjoittavani mutta kalastus on niin tylsää puuhaa etten tohdikaan. Toisaalta rappiolla kalastus voisi olla aiheena melko naseva. Sillä mitä on näytelmä ilman seksiä ja päihteitä! Lisättäköön myös hengenvaaralliset tilanteet. Pistän asian mietinnän alle.

Nyt kohti Joensuuta, Varkautta sekä Savonlinnaa. Se olkoon päivän lenkkini.