PÄIVÄN HUHU KUULTU! 

KESÄLOMAT PERUTTU!


Suomen työtätekevien Puolustusliitto(Entinen Sosialistinen yhteisrintama) on myöntynyt työnajantapuolen vaatimuksiin kesälomien lyhentämisestä Nokian tapausten säikyttäminä. Työnantajapuoli ja osakkeenomistajat lupailivat kokouksessa mm.
-"Täältä pesee!"
-"Nyt päättyi punikin valta!"
-"Mahdollinen palkanmaksu on meidän päätös."  
-"Kesä on parasta aikaa! ..työlle!"
-"Talo, auto, taulu-tv sekä kauppojen etukortit! - MEIDÄN HALLINNASSAMME!" 

SYP:n valtuusto oli kauhistunut kapitalistien suoranaisten vaatimusten edessä mutta ei mahtanut mitään muistaessaan velkojaan ja etukorttejaan. Kunniajohtaja Yrjö Matti Peevelinsuo jopa meni vaatimuksia pidemmälle ja hänen johdollaan päätettiin työläisten kesälomat perua kokonaan. 
Peevelinsuo SYP:n edustajille: 
"Näin me yllätetään lahtari ja saadaan hiukan lisäaikaa maksaa velkamme.. Katsotaan SITTEN kuka määrää ja kuka paistaa makkarat mökillä ja kuka ei!" 

Pian äänestettiin ja näin kesälomat oli peruttu äänin 9-1. Kukaan ei myöntänyt vastaääntään.

Kesäloman pituinen kuolettavan hikinen tango oli valmis alkamaan! Jokainen Suomen työtätekevä on kutsuttu mukaan.
Tango as you please!
 - In blue or white collar
 


Toimittajan huomioita:
Tämänkaltainen päätös on ollut jo pitkään nähtävissä suorastaan väistämättömänä. On selvää että kesälomien kaikkinainen peruminen johtaa laajamittaisiin eri kansankerroksia yhdistävään kapinamielialaan joka voi tällä kertaa purkautua vuoden 1918 malliin jo ennen vaaleja. Kuitenkaan päätös ei ollut vältettävissä vaan oli luonnollinen seuraus Nokian näyttämästä esimerkistä. Työnantajat sekä työläiset ovat liian syvästi yhteenkietoutuneet ja rahalla liimatut että jonkinlaista järkevää päätöstä enää voisi tehdä. Systeemi on voittanut ja kansa orjuutettu. Vallankumouskaan ei voi meitä enää pelastaa. Luoja varjelkoon!