Olen tässä lueskellut Milton ja Rose Friedmanin kirjaa vapaus valita. Valtion ohjaksia pitäisi hellittää sanoo mitä ihastuttavin Friedmanin pariskunta.

Sitä ja tätä ovat he puhuneet kirjassa. Parhainta antia on kuitenkin ehkä ollut kirjan sivumarginaaleihin tehdyt sarkastiset kommentit joita oli alkukirjassa lähes joka toisella sivulla mutta nyt lopun lähestyessä kommentoijalta on loppunut usko. Häntä, kuten ei minuakaan, enää vaan jaksa kiinnostaa.

Äsken kuitenkin sivulla 253 Milton räjäytti pankin! Humanistit erityisesti varautukaa pommiin! 

Puhe on ollut Elintarvike- ja lääkelautakunnasta(FDA:sta) ja siitä kuinka sen mainittujen alojen sääntely vain hankaloittaa businesta ja ihmisten vapautta estää. Uusien lääkkeiden kehittelykin on FDA:n takia niin hankalaa ja aikaavievää. Terveellisyys pitää todistaa ja muuta paskaa joka kyllä toteutuisi ihan lääkefirmojen oman valvonnan myötäkin(ettei tulisi myöhemmin imagotappioita epämuodostuneiden lapsien jne muodossa). 
Joskus 70-luvun alussa Milton tai Rose oli ehdottanut Newsweekin kolumnissaan että FDA tulisi lakkauttaa. He olivat saaneet sekä puoltavia että vastustavia kirjeitä.. osa kirjeistä on mennyt kutakuinkin näin "Olen eri mieltä kanssanne FDA:n lakkauttamisesta. Mielestäni sitä ei pitäisi lakkauttaa, vaan sen toimintaa muuttaa sillä ja sillä tavalla."

19.2.2973 kolumnissa Friedmanit vastaavat:
Plaa Plaa Plaa, Plaa Plaa Plaa! "Luonnontieteilijänä tiedätte, että ette voi vaatia mielenne mukaisia ominaisuuksia kemiallisilta yhdisteiltä tai biologisilta olioilta, ette voi määrätä vettä palamaan tai kissaa haukkumaan. Miksi oletatte tilanteen olevan toisenlaisen yhteiskuntatieteissä?" 

I rest my case.

Friedmanin teorioita ei tule ottaa millään tasolla vakavasti. Hän on täysin irrallaan yhteisestä todellisuudestamme. Ainakin ollut 1973. 


ps. Sinällään oli kyllä aika nokkelaa sanailua verrata FDA:n muuttamista siihen että yrittäisi saada kissan haukkumaan. Heh heh. Koomikon verta Friedmanissa!