Jälleen kerran on aika arvostella nykyaikamme talousjärjestelmiä ja ihmisiä järjestelmän pyörteissä. Ajatus tuli mieleen aamulla kun olin kokemassa ahvenverkkoja. Filettä tuli 15kg. 

Myös kevään ensimmäinen muikku rysässä. Ei vielä riemunkiljahduksia päästellä mutta ensimmäinen päivänsäde välkähti muikun muodossa.

Sitten itse kritiikkiin.

Maailmassa on miljardeja tai satoja miljoonia ihmisiä jotka tekevät töitä systeemiä sekä itseään ruokkiakseen ja pyrkivät siinä ohessa nousemaan taloudellisesti ylemmäs ja ylemmäs - he tahtovat menestyä. He tahtovat että heistä tulee jotain. Että he saavuttavat vapauden ja rikkauden. Nämä ihmiset ovat sinä ja minä ja ne lukemattomat muut. 

Tämä kyseisen kritiikkini ydin on se että suuri(-n?) on näistä miljardeista tai sadoista miljoonista ei voi juoda hanavettä joka on täynnä paskaa. Näin yksinkertaisena ihmisenä yksinkertaisesti ajatellen tuntuisi sille että puhdas juomavesi olisi a ja o, ja näin ollen homma joka eka pitäisi pistää kuntoon.. mutta ei. Sen sijaan pitää neuloa Adidaksen verkkatakkeja ja hitsata auton konepeltiä ja ruuvailla ledejä telkkareihin. Puhdasta vettä saa pullosta jos tahtoo ja on vara.. ja sittenhän on vara kun paiskoo vielä pari vuotta duunia ahkerasti. Saa sen ylennyksen ja sitten helpottaa raataminen.. sitten !