The Great Race on katsottu. Se oli muuten mahtava leffa. Harmittelen kun en sitä sopivassa noususuhdanteisessa krapulassa katsonut jolloin leffan nyanssit olisivat osuneet nuutuneisiin nauruhermoihini vieläkin kutkuttelevammin. Pidin silti leffasta suuresti. Välillä vähän oli taukoa meiningissä mutta melkein alusta loppuun oli aika villiä tykitystä. Eniten tykkäsin pääsankarittaresta ja varsinkin hänen uimassakäynnistään. Näin se leffa pitääkin tehdä. 

En minä nyt taida sen kummempaa arvostelua tähän rustailla. Leffassa Mahtava Leslie, valkopukuinen tarujen hyvä hahmo, lähti kilpaan Tohtori Kohtaloa, tummapukuinen legendojen pöhelö ikuinen kakkonen, vastaan tarkoituksena kisata kumpi ajaa nopeammin autolla New Yorkista Pariisiin. Tapahtumien vuosiluku jäi vähän hämäräksi kun villiä länttä ja baijerilaisia valtioita oli matkalla mutta lienee kyse 1900-luvun alkuvuosikymmenistä? Olettaisin. Tohtori Kohtalon sidekick oli Itse Columbo joka pölvästeilyillään loi monta kutkuttavaa tilannetta. Kuten "We are number five!" BOOM! Leslien sidekick oli aina vakaa kaljuviiksinen Hezekiah. Tylsää olisi ollut meno ilman emansipoitumisesta ainakin haaveilevaa nuorta toimittajanplanttua .. jonka nimen näköjään olen unohtanut.. Ms Dubois? Jotenkin noin se meni. Hän oli nuori nätti friidu ja toki kyseisten attribuuttiensa tähden lempparini. 

Siinä sitten kisailtiin ja lopun voittajista ei tietenkään ole epäilystäkään.

Muutamia hekumallisia kohtauksia tulee nyt  mieleen.

Alun parhaita en niin muista kun katsoin ne jo useampi päivä aiemmin ja eilen viimeisen tunnin jolta tulee mieleen lähinnä Paha miekkailumestari joka huomatessaan häviävänsä Leslielle pakenikin linnan tornista hyppäämällä. Ennen sitä hän tokaisi että hänellä on vene odottamassa. Sitten hän hyppäsi ikkunasta veneeseensä.. Suoraan pää edellä soutuveneen perän läpi! Hähä. Kräks! 

Jack Lemmonin kaksoisrooli pöljänä ruhtinaskunnan prinssikuninkaana. Mikähän juttu se oli? Lemmon alkoi kännäämään ja piti äkkiä keksiä keino hyödyntää Lemmonin putki? 

Legendaarinen kakkusota oli myös leffassa. En tajunnutkaan kakkusotaa ennen kuin se alkoi. Pitkään Leslie pysytteli neutraalina mutta lopulta tuli kakkua naamariin. 

Loppu oli jännä. Max(Columbo) töpeksi taas kerran ja Pariisi ei koskaan ollut entisensä..

 

Se siitä.

Mitäs tässä muuta? Jonkin verran on nyt tullut kalaakin. Se on hyvä. Tänään kyllä tuli huonosti mutta jos se taas huomenna korjaantuisi. Ensi keskiviikkona Saatana saapuu Varkauteen. Jäämme kuulolle. 

Nyt alan googlailla josko löytäisin pakastetuille haukifileille ostajaa. Jotain kalapullatehtaita tms. Fileitä ei vielä ole olemassa mutta muutamia satoja kiloja niitä voisi ilmestyä jos löytyy ostaja joka suostuu maksamaan sopivan hinnan.