Tänään oli järvellä hyvä fiilis kun kelkka huristi kohti rantamaisemia ja näkyi kaikkialla rantametsiköitä eikä ollut edes kylmä. Oikein sai kurkoitella kaulaa kelkan lasin(muovin) ohitsekin eikä viima haitannut lainkaan. Kyllä siellä oli hienoa siellä järvellä. Toiset ne vaan tekevät töitä The Mänille jossain konttoreissaan ja tehtaissaan 8-16. Ai jai. Hulluus on pesiytynyt yhteiskuntaamme! 

Kasilta sitä itsekin järvelle läksin ja yhdeltä olin takaisin pihassa lounas jo mahassa. Toimitusjohtaja väsähti mutta minä läksin vielä kolmeksi tunniksi laskemaan 11 mertaa mademestoille. Viimeiset hetket ehtiä vielä kudun viimeisiä matikoita pyydystämään. Jos hyvin sattui merrat niin kyllä sieltä vielä on mahdollista parikymmentä kiloa saada lisää. 

Kasista neljään sitten meni reissussa. Ai jai jai. Ihan vain koska halusin niin. Siinä yhdeltä istuin tuossa pöydän toisella puolella kylmäsavulohileipiä syömässä ja arvelin että jo on kumma kun ei lainkaan väsytä - että pakkohan tässä on vielä järvelle lähteä. Ja sitten läksin. Ja nyt istun tässä ja jo on ihme miten väsyttää! Huh! Taidan ottaa pienet koomatorkut kohta.

Mateilla jo alkaa olla lopun ajan merkkejä havaittavissa. Mäti juoksee, maiti vuotaa.. osalla. Toisella järvellä saattaa kutu jo lopuillaan olla mutta tuo pääjärvellä vielä viikko aikaa lie. Sitten! Sitten! Pidän vähän taukoo. Vähän vain.. verkkoja on siltikin järvet täys. Maaliskuusta kai ainakin osa vielä vähän kalasteltava mutta huhtikuu lie jo 100% kalabreikkiä. Tiedä vaikka joutuu juopumaan ja pelailemaan ohessa pokeriakin. Semmoista se toisinaan on. Moro.

 

Lisäedit tunnin iltaunien jälkeen.

Asioita joita tein tänään aamupäivän järvellä:

Purin peräkärrystä kelkan ja pulkan. 

Lastasin pulkan.

Ajoin kelkalla 1km.

Kairasin päätyreikiä. Lapioin auki katsomisavantoja.

Vedin verkkoja jään alta. Vedin verkkoja narulla jään alle. 

Joka välissä kävelin 60m. 

Irroittelin kaloja verkoista. Kolkkailin ja verestin kaloja.

Heittelin roskalahnoja pulkan perälle.

Söin leipää ja join teetä.

Katselin GPS:stä syvyyskäyriä ja mittailin etäisyyksiä alueen rajaan.

Vedin uittolautaa jään alle 6 verkon matkan. Vedin 6 verkkoa myös. 

Sitten tulin kotiin. 

Oli siellä pilkkijöitäkin. Ja muutakin. Huomiointi on erikseen. Tekeminen on erikseen.