Katoin Jimiltä dokkaria tatuoinnista ja tuli mieleen tehdä pieni muistelo. Kuvat eivät ole omia mutta samanlaisia ne oli omatkin. Tai kaverin.

 Muistelo sijoittuu vuoteen 2010 ja Granadan Semana Santa bailuihin, eli pääsiäisviikon menoihin. 

Iltaisin kaduilla kulki procesiones -kulkueita ristiin rastiin. Porukkaa oli kuin meren mutaa ja epäilen että suurin osa kuvista on allaolevan tapaisin. Hätäisesti takarivistä räpsittyjä. Keskellä ihmisten ja kyltin takana näkyy itse prosessio, esitys, vai mikä onkaan, joka kuvaa suurta määrää kynttilöitä sekä esimerkiksi Neitsyt Mariaa tai vaikka Jeesus-lasta painimassa Muhammedin kanssa. Lavan edellä sekä takana kulkee erinäistä kaapuihin pukeutunutta porukkaa. Osa kantaa kynttilöitä ja osa sytyttelee sammuneita kynttilöitä. Tärkeintä on että orjien kaavut ovat kynttilän vahassa kun taas ylhäisö kulkee puhtain vaattein. (Alempana kuva heistä) 

 

 

Tätä hulluutta ihmiset sitten katselivat kieli pitkällä. Myös minun seuralaiseni olivat päivästä ja illasta toiseen kiinnostuneita kyseisestä tapahtumasta. Itseänihän ei olisi voinut vähempää kiinnostaa ensimmäisen kerran jälkeen."Mutta minä tahdon kuvan JOKAISESTA eri processionista!" sanoi eräs ja sitten juoksi ympäri kylää. 

Jonain iltana päästiin kirkkoonkin ilmaiseksi. Se oli jossain määrin pröystäilevä paikka. Jokin kuoro lauloi siellä kyseisenä iltana ja voi hitsi sitä katolisten kyynelten merta. Hyvin ne veti - eipä siinä mittään. Siis ne laulelijat. Täältäkin halusin pois jo parin biisin jälkeen kun ei päässyt edes istumaan. 

 

Lopulta tapahtui odottamani ja pääsin kukkuloille humalassa kassi täynnä kaljaa! Kerrankin jotain jossa on mieltä ja järkeä. Saa istua ihan omassa rauhassaan ja tehdä mitä parhaiten tahtoo. Siellä paistoi kuu ja Alhambra näkyi vastapuolella laakson uomaa. Kuva ehkä hiukan liian tyylikäs mutta kutakuinkin tuolta se kai näyttää. Tosin jos pitäisi vannoa että onko kyse edes samasta linnoituksesta niin enpä tiedä! 

Samana iltana muuten näimme erään gurun jonka pihalla oli porche ja joka asui luolassa. Hänestä ei olene.. tai melko varmasti on internetissä kuva mutta en viitsi nyt tähän hätään enää etsiä vaan lähden chattiin tai metsään.

 

Aamulla sitten olin kovin vakavaa poikaa koska sain paheksuntaa ja väitteen että olin ollut kovin humalainen. 

Sitten menin kotiin ja sen pituinen se.