Eilen pelasin pokeria tunnin aamun ratoksi. Tänään en yhtään. Äsken katsoin pöytiin mutta oli vain yksi huono peluri per pöytä joten en jaksa tuntejani uhrata.

410$/1000$. 6-7h. 

Huomattavaa on että kyllä tuosta vielä helposti nollillekin tiputaan. Jopa tappiolle. Ei se mene kuin jossain helpossa normiduunissa että jokainen tienattu euro on tienattu euro. Minä vain pidän noita dollareita hallussani tällä hetkellä. Lopullinen omistaja on vielä määräämättä.

Tuli suorastaan uupunut olo tänään kun 8 verkkoa käytiin laskemassa. Eilinen varmaan painoi vielä. Eilen kesti 10 tuntia järvellä ja tänään vain 3. Olisin varmaan ihan kuollut jos tänään olisi pidempi päivä ollut. Voimille ottaa kun minä teen kaikki lihashommat ja toimitusjohtaja vain istuu penkillä hoidellen naruvirityksiään. Mutta eihän ne vanhukset jaksaisi tämänkään vertaa. Eilen vasen ranne rasittui jossain hommassa. Onneksi tänään jo ihan kunnossa. Nyt oikea ranne lievästi rasittunut. Pelottaa nämä tällaiset ettei tule mitään pahempia jotka toppaa työt kokonaan. 

Hyvin kyllä uittolauta ui ja löytyy. Ei mitään ongelmia ollut laskussa. Yksi verkko vähän takerteli mutta siitäkin tuli vain parin lisäminuutin työ. Näin helppoa kun olisi aina niin viikon lopulla meillä on 30-40 verkkoa järvessä. Se ei muuten ole paljoa! Mitäs hittoa.. 
Ai juu, tuon isoimman järven selkä on yhä sulana. Vaikea on sinne verkkoja laskea. Toivotaan että ehkä loppuviikosta päästäisiin sinnekin. Sitten voisi olla 40-50 verkkoa jo järvissä. Verkot tuplapitkiä(60m). Tuon määrän katsoo kolmeen päivään. Eli ehkä vielä yhden päivän verkot voisi jonnekin laskea. Tuohon isolle selälle mahtuisi kai kahden päivän verkot. Kunhan jäätyisi. Verkkojen lisäksi parisenkymmentä katiskaa mateita odottamassa. En kerro missä.. salaisissa paikoissa. Noin puolet katiskoista on nyt pyyntipaikoilla. Lopuilla yhä etsitään kaloja. Moottorisahalla reikää jäähän. Jääsahakin on ja sillä tänään verkonlaskussa reiät tein. Ohut jää on vielä. Vajaa 10cm. Moottorisaha osoittaa hyödyllisyytensä kun jää alkaa olla 50cm paksua ja avantoja pitäisi joka päivä sahata reilu kymmenen. Tosin ei hauis kasva kun öljyllä sahaa.

Huomenna jos joudan niin teen ensimmäisen kokemisblogauksen. Katsotaan paljon menee madetta kahteen päivään verkkoihin. Tai yhteen päivään tämän päiväiseen jataan. Toivottavasti hinta on jo yli 4e/kg tai ei tule kauppoja! Odotettavissa myös haukea. Kenties sattumalahnoja ja -lohia. Lahnasta pitäisin. Savulahnasta. 

 

Tämä oli alunperin kommentti. Pistinkin uudeksi blogaukseksi jotta jää jälkipolville muistutukseksi. Lisäsin myös hiukan tekstiä.

 

14.1.2014(seuraava päivä)

Kalastus ei sujunut. Yksi 6 verkon jata jonka piti antaa TUHOTTOMASTI madetta antoi 0 madetta. Mitä helvettiä! Säyneitä tuli muutama kiloinen. Toisista verkoista vajaa 3kg taimen. Sitä on mukava mutustella. Muutama syömäkokoinen lahnakin savustukseen.
Myyntiin meni 12kg haukea ja 20kg madetta joista puolet sumpusta.

Pari kadonnutta katiskaa löydettiin ja yksi uusi katiskapaikka antoi yllättävän hyvin madetta. Jätettiin ne vielä katiskaan. Ei vielä made mene kaupaksi kunnolla kun ei ole nuottamiehet päässeet kalastamaan muikkua joka menisi etelän markkinoille. Siinä samalla menisi enemmän madettakin.

Verkkopaikka oli kyllä katkera pettymys. 100m siitä saatiin viime vuonna yhdellä verkolla yhden yön jälkeen 9 madetta.. Ehkä made on vielä syvemmissä vesissä.
Katiskat kyllä antavat nyt jonkin verran. Mahdollisuus on että voi tulla vielä paljonkin madetta katiskoista tänä vuonna. Vuosi vuodelta paikat ovat paremmin ja paremmin tiedossa. Ikävää kun perimätieto on jotenkin katkennut ja kaikki pitää itse opiskella alusta lähtien. Kertokaa missä ne matikat luuraavat! Kertokaa!

Jos luvat saadaan niin huomenna uudelle seudulle kuhaverkkoja laskemaan. Muutama verkko vain. 

Torstaina sitten yhdelle toiselle seudulle vähän enemmän verkkoja. Kyllä se tästä. Kuhassa on miljoonat.

 

16.1.2014

Eilen laskettiin 7 vetoväliä ja tänään 14 lisää. Nyt 36 vetoväliä verkkoja järvessä. Eilen oli raskas päivä kun piti kävellä jäällä jokin matka mutta tänään oli vielä raskaampi vaikka moottorikelkalla jo pääsikin. Huh. 14 on jo aika iso luku. Huomenna 8 verkon setti lasketaan tuohon lähijärveen vielä jos vain jäälle päästään. Lauantaina huilipäivä ja sunnuntaina pääsee jo kokemaan pyytöjä. Johan tuota on odotettukin taas. Työstä käy tämä verkon lasku. Nosto on jo kivempaa puuhaa..

 

17.1.2014 40 vetoväliä jään alla. Uusi järven selkä taas korkattu kun jäätä alkoi jo olla lähes kelkan kestävä määrä. Huomenna vähän lisää verkkoja samalle selälle. Sunnuntaina alkaa itse huvi eli kalan nosto. 2460m verkkoja jään alla. Huh. Nyt jos ei tule kalaa niin ikävää.

 

18.1.2014

4 vetoväliä lisää tänään. Lyhyt päivä ja leppoisa päivä. Tämän päivän piti itseasiassa olla kokonaan lepopäivä mutta matkoineen meni 3-4h tuohonkin settiin. Vähän tunnusteltiin jään paksuuksia ja muuta puuhaa oli siinä. 

Huomenna aletaan kokemaan pyytöjä.

Tänään soitti kalan ostaja että nyt menisi madetta sen minkä jaksaa jään alta vetää. Tulee ihan pihasta huomenna hakemaan kalaa. Johan tuo olisi aikakin. Toivottavasti on nyt pyydöt notkollaan kalaa. 

Pokeria en ole viime viikonlopun jälkeen pelannut lainkaan. Tänään noin 2 tuntia pelasin ja hävisin kolmisen sataa. Kuun saldo ehkä +120$ ja 8h pelattuna. Tonniin on pitkä matka. Ei tuo kiinnosta edes yhtään nyt. Kalastus on mukavampaa. Tänään kyllä ehkä vajaan tunnin vielä pelailen ellei pöydät täyty vakkareista myöhemmin. 

Vietnam on mukavaa lepoa kun päivä järvellä pitänyt hikoilla ja paleilla ja tuusata. Tullut tällä viikolla pelattua eniten pitkiin pitkiin aikoihin. Ihan mukavaa on se. Rynkkyukkonakin olen juoksennellut ja siten saanut pari mitalia. Hankala on muuten mitaleita saada. 

Nyt huomista odottamaan. Kalaan!