Vettä on satanut koko päivän taivaan täydeltä. Kyllä tämä sisäelämä alkaa hiljalleen käymään hermoille. Vesisade ei sinällään kovin paha olisi mutta kun se tulee puuskittaisen hyvinkin kovan tuulen kera niin ei järvelle pysty. Kovasti on suunnitelmia tehty ja tuo pääjohtaja firmansa paperitöitä. Itse katselen sivussa välillä kuinka sitä sitten. Eihän tuo kovin hankalaa ole. Veroja pitää maksella ja eläkettäkin. On se riivattua. 

Hiukan olen suunnitellut tulevia kalastuksiakin joista pitää vielä keskustella pääjohtajan kanssa. Ensi viikolla toivottavasti alkaa muikku lopultakin nousemaan rannoille kun kelit lämpiävät. Pitäisi päästä tili tekemään.

Tänään aloitin kirjan Neuvostoliitosta. Hyvä kirja on tuo. Joku Mooses Levisi niminen tyyppi on sen kirjoittanut. Neuvostoliiton synnystä ja tsaarivallan romahduksesta ei ainakaan vielä ole kertonut vaan tuntuu alkavan siitä kuinka Stalin kahmii vallan järki-ihmisiltä. Noh, järkevämmiltä. Lenin oli kirjoittajan mukaan ainoa joka tajusi Stalinin uhkan mutta minkäs teet kun oli sairaalloinen viimeiset vuodet ja sitten kuoli pois. Trotskin possekin vaan hyssytteli Stalinia. Ja kuinkas sitten kävikään.. Hyvälle kirjalle kyllä vaikuttaa. 

 

Leffaraati on ollut hiukan jäissä osaltani. Koitan tällä viikolla saada sen Numeron ehdottaman leffan katsottua ja pienen blogauksenkin tehtyä. Kumma miten sitä heti tulee puoli päivää koneella istuttua ja jaksaa blogatakin kun ei järvellä tarvitse hillua aamusta iltaan. Eilen piipahdin jopa tyhjässä ircissä. Huhuilin hetken tyhjille seinille.

 

(Kesä-)suunnitelmia ei ole minkäänlaisia. Siis mitkä eivät liittyisi kalastukseen. Muikkua nyt muutama viikko ja sitten hiukan kevyemmin. Ehkä muutama kuhaisku erinäisille järville alkukesän aikana. 

Rahaa ei kerry kun ei pelaa pokeria. Toivotaan että muikku ui rysiin. Jos kaikki menee täysin nappiin niin on odotettavissa aika helvetistikin muikkua. Yhden järven muikut kyllä kovin pientä vaikka sieltä 100% varmuudella muikkua tuleekin. Sitä ehkä purkitetaan itse tai ohjataan salaisille purkkitehtailijoille. Toisesta järvestä tulee 95% varmuudella paljon isoa muikkua ja kolmas järvi on toiveissa antaa muikkua jonkin verran. Kolmas järvi kyllä voi pettääkin. Ai jai miten on jännää touhua! Pitää vain luottaa varjelukseen ja muikun uintiin. Pitäisi olla joku kalapyhimys jota palvoa. 

Toisaalta jos kolmas järvi ei antaisi muikkua niin olisi enemmän vapaa-aikaa. Muuten menee kyllä perhanan kiireiseksi.

Nyt menen syömään.

Vettä ja kalaa. Eipä sitä muuta.