Eilen katsoin säätietoja ja lupaili kovahkoa pohjoistuulta täksi aamuksi. Siitä johtuen kävimme jo eilen illalla rysillä ja nytpä onkin sitten vapaa-aamu. Sanomattakin on lienee selvää että mitään kovaa pohjoisen puoleista tuulta ei ole. 

Mitä tehdä tänä vapaa-aamunani? Lähtisin joko mustikkaan tai verkkoja selvittämään mutta on sateinen ilma. Ja onhan vapaa-aamu! Tahdon makoilla rauhassa. Kohta otan vielä pienet torkut ja sitten vasta käyn pohtimaan jonkin järkevän tekemistä. Hiukan luin jo kyllä mutta eihän se ole järkevää.. täysin järjetöntä touhua! 

Elämässä ei oikein tapahdu mitään sen kummempia. 

Minun piti aiemmin kirjoittaa pieni krapula journal viime perjantaisista tapahtumista. Ehkä teen jonkinlaisen pikatiivistelmän:

10.00 Olin Joensuussa bussilla.

Kaksi tuntia pyörin kaupungilla, istuin puistossa ja joen rannalla, istuin Ilosaaressakin. Luin Kwai-joen siltaa ja katselin ihmisiä. Joku vanha ukko vilkutti minulle ohipyöräillessään. Joen varrella jotain juopuneita tuli viereiseen keinuun ja siirryin Ilosaareen tällöin.

12.00 Istuimme hetken kaverin kanssa Ilosaaressa ennen lähtöämme reissuun. Minne reissasimme? Menimmekö suoraan hänen luokseen? Kenties.

Kahden-kolmen maissa läksimme autolla kohti kauppaa ja hakemaan kolmatta osapuolta salaseuramme kokoukseen. Ostin kaupasta viiliä 3 purkkia. Ostin myös muuta. Kaverille ostin ison Heinz-ketsupin sillä hänen ketsuppinsa oli loppu ja minulla oli mukanani eväänä 4 lihalörtsyä. Ostin myös jotain muuta? Olutta ostin ainakin. 4 pientä olutta ostin sekä yhden ison. Bonuksena yksi iso siideri.

16.00 Olimme palautuneet kaverin luo ja söin lörtsyä kun sain tekstiviestin tytöltä jossa hän kutsui minut Ilosaaren viereiseen saareen. Pahoittelin kavereille äkkinäistä lähtöäni, pesin hampaani, läksin.

16.30 Löysin tytön Ilosaaresta. Todella siro pieni hassutukkainen tyttö. Erittäin mystisen lumoavat silmät pitkän pitkine ripsineen. Tavalliset silmät eivät olisi edes näkyneet niiden ripsien alta. Kenties siksi hänen silmänsä olivatkin kuin suoraan jostain anime-leffasta. Hän jutteli youtubesta ja hippien asioista ja sen sellaisista. Vähän erikoinen tapaus oli hän. Hymähteli salaperäisesti enkä tiennyt ujosteleeko hän minua, onko hän niin väsynyt(sanoi että pahat univelat) vai että onko hän muuten vain niin outo! Se jäänee mysteeriksi emme koskaan enää kohtaa.. Youtuben salaliittovideoita oli katsellut ja minä yritin puhua päälle että roskaa ne sellaiset. Ja ydinvoimaa vastusti. 

18.30 Tyttö sanoo että hih hih, taisinpa myöhästyä viimeisestä linja-autosta. Minä olin jo hiukan kyllästynyt häneen ja tahdoin kavereiden kanssa juomaan kaljaa. Talsimme ensin Matkahuollolle katsomaan kulkeeko busseja, ei kulkenut. Sitten talsimme kaupungin bussipysäkille, ei kulkenut niitäkään. Ajattelin jo että tästähän nyt riesa minulle tuli. Hän ei käytä alkoholia jaa'a.. mutta lupailin että kyllä hän pääsee kaverini luo yötä. Sitten hän hymähtelyidensä jälkeen sai idean että pääsee bussilla puolimatkaan josta hänen lapsensa isä voi hänet noutaa. Phew! 

19.30 Tallustelimme kaupungilla ja kohta lähtisi hänen bussinsa. Sitten se lapsen isä sanoikin hakevansa hänet kaupungista. Lapsen kai 50v isä. Minä ajattelin että taidan hipsiä tieheni ennen sitä kohtaamista. Tyttö meni Dollysiin hakemaan pientä purtavaa ja minä käännyin kohti olutta. Halasimme siinä. Hän jäi seisomaan siihen eteeni. Menin vähän vaikeaksi sillä ellen nyt aivan pihalla ole niin jäi suudelmaa odottamaan. Jotenkin kaikki hänen olemuksessaan antoi ymmärtää että Nyt.. Ja koska en liikahtanutkaan niin eiköhän viimeistään siinä tullut selväksi että turha meidän enää on nähdä. :) 

19.50 Olin Ilosaaressa istumassa ja pistelin viestejä ja puheluita kaverille että NYT SITÄ KALJAA! Luulin että he olisivat jo odottamassa minua Ilosaaressa mutta vielä mitä. Ainakin 20min meni vielä ennen kaljalähetykseni tuloa. Sen sijaan lähellä istunut hippiseurua(2miestä, 1 nainen) osottautui pelastuksekseni. Olin hiukan suivaantunut kun se tyttö myöhästyi bussista ja Sitoi minua niinkin pitkään. Ajattelin että viimeistään kuudelta olisin päässyt kavereiden seuraan takaisin. Noh, yksi niistä rutaleista lähestyi minua ja tarjosi minulle koff-olutpurnukan! Täysin pyytämättä. Vuolaasti kiittelin häntä ja ylistin kuinka hän kyllä tunnistaa kaljantuskasta kärsiväisen ihmisen. Hän heitti jotain "Pummikaljoilla olen puhaltanut 3,9 promillea!" Se mies oli nähnyt!

20.30 Kaverit tulivat ja kaljaa on juotu. Juotiin lisää ja vielä viimeinenkin.

21.xx Talsimme kohti Sointulan terassia. Matkalla bongaamme salahenkilö Pet-terin toiselta terassilta jonka käyn kutsumassa kohteeseemme. 

22.00 Juomme olutta Sointulan terassilla ja tuo baarituttummekin liittyy seuraamme juomaan pernod-drinkkejä. 

23.00 ,tai myöhemmin, talsimme terassille teebussiin Jumalan sanaa kuulemaan, syömään leipää sekä juomaan kahvit. Siinä mennee puolisen tuntia. Pari seurueestamme ottaa matkalukemistakin mukaan parin fiksuimman kieltäytyessä turhasta paperista.

Myöhemmin samana iltana:

Olemme Gloriassa. Itse juon oluttani rauhassa kun muut tanssivat railakkaasti jonkun kypsemmän naisen heitä tanssilavalle kutsuttua. Itse vielä onnistun pidättäytymään. Vieressäni bailaa joku hyvällä tavalla muodokas nainen, villisti. En tohdi lähestyä. Myöhemmin käyn lähestymässä. Tapaan kertausharjoitustemme johtajan, Yli-Luutnantin. Jotain sanoja vaihdamme. Hän myöhemmin vielä onnittelee minua naisvalinnastani kun hetkisen ajan joku nuori beibe tanssii kanssani. Beibestä hankkiudun eroon jostain helvetin syystä jota en enää muista. Hän tuli puskista. Oli kai kännissä. Jossain välissä minulle tapahtuu sellainen ihme pitkästä aikaa että pakko käydä baarissa paskalla! Menen sinne eikä siinä tietenkään pöntössä ole sitä istumarengasta. Vähän paperia alan pistellä siihen mutta sitten sanon paskat ja pyyhin vain reunan ja sinne meni. Aah, helpottavaa. Taidan juoda vielä oluen. Ilta jatkuu, minäkin menen tanssilattialle. Jotain naisia on siellä. Joku kaunis on ja katson häntä mutta en osaa tai tiedä mistä on kyse.. en lähesty häntä. Harmittaa nyt. 

Pian on ilta ohi ja olemme ulkona kaverin veljen kanssa.

Tahtoisin huomauttaa että ennen teebussiahan me kävimme vielä yksillä yhden kolmannenkin baarin terassilla! Salahenkilö Pet- tarjosi siellä koko köörille 6e oluet! Se mies kylpee rahassa! 

Nyt odottelimme siis kaverin veljen kanssa kaveriani baarista. Pet- oli jo kadonnut aiemmin.

Kaveria ei näy. Soitamme hänelle. Hän taitaa vastata olevansa tyttöystävänsä luona. Tuut tuut. 

Soitan tyttökaverille. Eipähän siinä mitään. Heippa. 

Kävellään sata metriä, kaksisataa metriä? Tulee mieleen että kyllähän mekin sinne mahdutaan nukkumaan. 

Ei saa enää yhteyttä. Whittu. Kävelemme viitisen kilometriä kaverin veljen luo nukkumaan. Syön ensin makaronia ja sitten nukumme aamuun. Enemmän vähemmän hyvin.

Sen pituinen se.