Eilen laskimme erääseen järveen muikkurysän ja tänä aamuna kävimme sen ensi kertaa kokemassa.

Kalakateutta ei aiheuttane se seikka että rysässä oli 0 muikkua. Suorastaan huono saalis.

Kuten tunnettua suuret ja valtaisat saaliit hyvin herkästi aiheuttavat kalakateutta. Varsinkin kun suurin osa kansaa on ns. harrastekalastajia joiden silmissä jo ammattilaisten perussaaliitkin voivat näyttää valtaisalle ryöstökalastukselle. Siksipä me usein hiukan piilotellaan suurempia saaliitamme emmekä puhele kylillä paljon sitä kalaa todella viikkojen, kuukausien ja vuosien mittaan nouseekaan. Eihän nuo kyläläiset uskoisi että heidän järvissään joskus niin paljon kalaa on. Saati että siellä enää mitään olisi! 

Muikkujen sijaan rysässä oli lähes 200kg ahventa. Siitä 80-90kg oli hyvän kokoista fileahventa ja ne nyt odottavat tuolla kylmiössä fileointia. Ei haitannut yhtään ettei muikkua saatu. Lopun reilu sata kiloa kipattiin laidan yli takaisin järveen. Huomenna tai ylihuomenna otetaan sitten sitä torille reilusti.. jos enää antaa. Nyt on kyllä pieni vaara että meillä on pian pakastimet täynnä ahvenfilettä jos edes muutaman päivän antaa noin hyvin kalaa. Huh hellettä! 

Kaunista kalaa on tuo ahvenkin rysästä haavilla veneeseen nostella. Siitä sitten heiteltiin isoimpia pönttöihin verestystä odottamaan ja pienet kipattiin nopeasti järveen. Pienemmät. Se kyllä oli huomionarvoisaa ettei sellaista yli puolikiloista ahventa seassa ollut. Jätit varmaan pohjavesissä viihtyvät paremmin tai sitten ovat liian fiksuja rysään uidakseen. 

Kuitenkin kalastajauriemme suurin ahvenpotti. Hyvä päivä! Nuo kun vielä tänä iltana ja huomenna fileoidaan niin se onkin puolen viikon palkka tienattu. 10kg äsken sain filettä myytyäkin kun hotellille soitin. Loppu pakastetaan ja myydään kun keritään. Ottajia? 

Nyt päiväunille.