Voima-lehdessä juttu "EU kalavarkaissa".

Kerrotaan miten liikakalastus Länsi-Afrikan vesillä vie kalaa paikallisten suusta, mikä sitten osaltaan edesauttaa mm. senegalilaisten ja mauritanialaisten yritystä "paeta " Eurooppaan. Mikä taas toteutuu lähinnä vesiteitse kohteena Kanarian saaret.

Jutussa mainitaan myös kuinka Suomessa kulutetaan henkilöä kohden kolmanneksi eniten kalaa EU:ssa. Tästä voidaan vetää AIVAN SUORA johtopäätös että suomalaiset ovat EU:n kolmanneksi roistomaisin kansa. 

Kuitenkaan ei pihahdetakaan että Suomessa syöty kala on pääosin norjalaista pussilohta(MIKÄ ON HELVETIN HÄPEÄ MYÖSKIN! .. en jaksa mennä edes aiheeseen. Paitsi sen verran että pussilohi aikaansaa osaltaan luonnollisen lohikannan hiljaista rapautumista ja kuolemaa..loisia jne.) ja suomalaista kalaa, itse aion puhua lähinnä järvikalasta, koska sisämaan eläjä olen.

Yksikään(ehkä kenties yksi..) ihminen ei ole kiinnostunut jos neekereillä ei ole enää kalaa syödä koska jotkut mustat piraattilaivat vetävät troolejaan pitkin Afrikan rannikkoa ja ryöstökalastavat kaiken kalan sieltä. Ja mikäli se yksi asiaa kauhistelee, unohtaa hänkin asian viikon-parin kuluessa ja ostaa ensi kerralla Prismassa käydessään Senegalista kotoisin olevaa tonnikalaa. 

Suomalainen järvikala sen sijaan. Siinäpä vasta hieno kala. Onko parempaa kalaa olemassakaan kuin purkitettu särki ? Enpä voi väittää että olisi. Kaiken lisäksi järvemme ovat pullollaan kalaa. Kukapa enää kalastaisikaan kun tonnikala on niin halpaa. Typerä koko juttu oli koska siinä ei mainittu sanallakaan suomalaista järvikalaa. Propaganda jälleen kerran on sokaissut itse itsensä. Maailma ei ole yhtään parempi paikka vaikka jutun lukeekin.

Sen sijaan jos suomalaista järvikalaa olisi promotoitu jutun ohessa niin hipit oppisivat syömään suomalaista kalaa ja opettaisivat jonkun muunkin. Se loisi markkinoita ja rohkeutta suurille valmistajille tarttua todenteolla ns. "roskakalan" hyödyntämismahdollisuuksiin. He loisivat markkinat ja sinäkin ostaisit halvan tonnikalan sijaan ensi kerralla purkillisen halpaa kotimaista purkkilahnaa. Sinä söisit omaa kalaasi, ja Senegalin tumma poika omaansa. Ihmiset olisivat onnellisempia.

Näin on jälleen kerran pilattu yksi hyvä mahdollisuus pelastaa maailma.

Näin käy kun puuttuu kokonaisnäkemystä. Enkä väitä että minulla sitä olisi vaan väitän että minä kyllä tunnen järvikalani.