Kova pohjoistuuli estää järvelle lähdön joten on vapaapäivä. Vapaapäiväksi en laske esim. viime viikonlopun päiviä sillä silloin piti juoda kaljaa, kärsiä krapulaa ja hönöttää väsyneenä. Nyt sen sijaan olen 10h yöunien jälkeen pirteä ja puhdaskin viime iltaisen saunan jäljiltä. Tämä on todellinen vapaapäivä. Tein jo ensimmäiset 25 koukkutapsia valmiiksi pitkää siimaa varten äsken. Oisko siinä tunti mennyt kaikkine valmisteluineen. Ei tämä kai ehkä normaalikriteereillä siis täysi vapaapäivä aivan ole mutta kuitenkin.. Tänään jos vielä 50 tapsia valmistelisi niin huomiseksi jäisi sitten enää helpot hommat. 

Reilun kilon pistin äsken pientä muikkua suolaan ja tunnin päästä savustelen ne tuossa ruuakseni. Aika vähän on tullut syötyä muikkua tänä kesänä ja keväänä. Särkipurkkeja sentään on ollut. 

Parin tunnin kuluttua vielä viemään lasti romua kaatopaikalle ja kirjastoon. Siinäpä se alkaakin tämä päivä sitten olemaan. Illan minä luen uusia kirjoja. En kyllä lainkaan tiedä mitä lainaisi. Kannattaisiko palata johonkin jo luettuun kokonaisuuteen? Vaikea sanoa. Antaa kirjaston näyttää. 

 

Alunperin piti tällä viikolla lähteä kalaretkelle tuonne pohjoisemmaksi taas mutta jäänee se ensi viikkoon. Pitää kokeilla tällä viikolla tuosta lähijärvestä. Viimeksi kokeiltiin särkikaloilla ja ahvenilla siimaa mutta huhu kertoo että vain muikku kelpaa noille kuhille. Kokeillaan sitten muikulla jos se toisi meille kuhaonnen. On se kumma kun ei osata vieläkään kalastaa kunnolla. On se toista sitten 5v päästä kun tiedämme kaiken. Sen kun vain katsoo kalenterista mikä päivä on ja miten se aurinko möllöttää taivaalla ja laskee pyydöt juuri oikeille kohdille. Sitten vaan käy seuraavana aamuna hakemassa täyden veneellisen kalaa. Ah. Sitten on hyvä.

Siihen asti tehdään pojat ja tytöt paljon töitä. Heippa.