Eilen sattumalta aloitin lukemaan kirjaa Marxista. Pieni opus jossa tiivisti kerrotaan Marxin ajatuksista ja vaikutuksesta nykymaailmaan.
Eikös heti ensimmäisenä tule puheeksi Marxin käsitys vieraantumisesta. Olin siinä että jaahas, tämän siitä taas saa kun ei lue tarpeeksi niin sitten joutuu itse ihmisen mittaa pohtimaan.

Wikistä: "Varhaistuotannossaan Marx käyttää Hegelistä tuttua vieraantumisen käsitettä kuvaamaan työläisen asemaa kapitalismissa. Työläisten työn tulokset muuttuvat kapitalistin omaisuudeksi. Työn tulokseksi tulee työläistä alistavan kapitalistin rikastuttaminen, ja näin työstä tulee tekijäänsä vastaan suunnattu prosessi. Ihmiset ovat riippuvaisia luonnosta ja sen muokkaamisesta, mikä on ominaista ihmiselle ja määrittää ihmisluontoa. Kapitalististen taloudellisten arvojen vallitessa työ vieraannuttaa ihmisen ihmisyydestä. Työn pitäisi olla jonkinlainen ihmisenä olemisen täyttymys, mutta siitä on tullut prosessi, joissa ihmiset alistavat ja köyhdyttävät itsensä."

Tahtoisin kuulla mitä Marx sanoisi nykyajan työläisestä tietäen että nykyiset tuotantovoimat voisivat tuottaa ihmisen tarpeiden tyydytyksen hävyttömän pienellä työpanoksella verrattuna 1800-luvun puolivälin aikoihin. Olisiko hän kuin Linkola ja pahastelisi nykyisen kaltaisen työn "halpuutta" tai merkityksettömyyttä.. vai olisiko hän hullu teknokraatti joka ihastelisi ja rakastelisi nykymaailman menoa.. vaiko