Tieteen edistymistä pidetään nykyään jotenkin itseisarvoisen hyvänä. Sata vuotta, kaksisataa vuotta, aika kovia harppauksia on otettu. Mitä nopeammin, sen paremmin. 

Samaan aikaan ihminen ei ole kehittynyt yhtään. Olemme yhä samoja ihmisiä kuin olimme 200 tai 500 tai 1000v sitten. Nykyisenkaltainen maailma ei edes jalosta ihmistä "eteenpäin" vaikka uskoakseni on olemassa jonkinlainen ihmisen edistymiseen uskova usko vallalla. Totuus on että ihminen ei kehity. 

Teknologia ottaa massiivisia harppauksia siinä rinnalla. 

Jotenkin on mielessäni pieni kupina että tämä voi herättää pieniä ristiriitoja. Varsinkin teknologian nopea kehittyminen.
En ymmärrä mihin on kiire? Väittääkö joku realistisesti että maailma olisi paljonkin paskempi paikka jos viimeisimmän 100 vuoden teknologian kehityskaari olisikin 100 vuoden sijaan 1000 vuotta. Eli vasta 900 vuoden kuluttua ihmiskunta olisi teknologisesti siinä missä se on nyt. Facebook tulisi vasta 800 vuoden kuluttua. 

- - -

Välisoitto!

Moniko on sitä mieltä että maailman kärsimys olisi jotenkin suhteellisesti tai edes absoluuttisesti laskenut? Ihmispetoja joka puolella hyötymässä toisista omaksi edukseen. Eikö se uusi jääkaappi-pakastin jossa on televisio tehnytkään meistä parempia ihmisiä? No vittu diidu-laadi-duu!  Eipä tainnutkaan tehdä! Tai se että mies(tai nainen) voi leijua avaruuden painottomuudessa erikoisvalmistettu puku päällään. Onko tuo astronautti nyt uusi messiaamme? No vittu diidu-laadi-duu! Eipä taida olla! Entä tuo nerokas kemisti-biologi joka geenimuuntelee perinteistä soijaa jotta soija voi ruokkia aina vain turpoavaa väestöä entistä tehokkaammin. Hänkö se pelastaa maailman kaikelta pahalta? No vittu diidu-laadi-duu! Eipä taida pelastaa! 

- - -

Minä väitän että maailma olisi silloin (mahdollisesti) parempi paikka. Nykyisessä hektisessä menossa teknologia on Jumala eikä kukaan muista ihmistä. Koulutuksella ja opiskelulla ihmistä voisi jalostaa vaikka ihminen ei biologisesti olekaan muuttunut aikakausiin. Maapallollamme voisi kävellä viisaiden hyvien ihmisten kansa teknologiaan hurahtaneeseen mielipuolisessa kehässä juoksevan oravaihmisten kansan sijaan.

Miksiköhän näin ei käynyt? Arvelisin syyn olevan se että emme ole kehittyneet pätkääkään viime aikoina. Neanderthalin ihmisen jälkeen?

Kehittäkää itseänne senkin idiootit!