Naatin kalakausi alkaa kääntyä puoliväliin. Ensi viikon tiistaina kutsuu Turun kaupunki ja sen ihmeet. Vajaa puolet verkoista on hiljalleen riisuttu jo pois järvistä ja kohta madekatiskatkin kiskaistaan kuiville. Tosin huomenna lasketaan hiukan lisääkin verkkoja.. että kyllä se vielä tästä. Jatkossa kuitenkin vain kolme kalastuspäivää viikossa. 

Ennakoin että tällä talvikalastuskaudella saadaan se 10 000 - 15 000 euroa ennen kuluja. Hiukan ollaan nyt tavoitteesta jäljessä.. tuosta suuremmasta luvusta siis mutta eiköhän tuo ensimmäinen luku tulene täyteen kuitenkin. Tosin jos kevät tulee nyt nopeasti niin jäädään siitäkin. Eli vielä pitää vähän tätä kalastusta harjoitella kyllä. Ensi talvena ollaan taas hiukan viisaampia ja osataan kalastaa tehokkaammin sekä paremmilta paikoilta. Tulee enemmän kalaa, tulee enemmän tuottoa. 

Ensi vuodeksi saadaan myös kalankäsittelytilat kylmiöineen valmiiksi niin on mahdollista että osa kalasaaliista fileroidaan tai muuten jalostetaan itsekin. -> enemmän tuottoa. Toisaalta on ollut puhe että sitten tarvitsisi kalastaa vähemmän mutta piru vie kun tuo kalastus on mukavaa.. vaikka onkin raskasta toisinaan. Katsellaan mihin tulevaisuus meidät vie.. 

Sitä kyllä yritän ajaa että mateiden katiskapyynnistä luovuttaisiin. Liian haastavaa on kun joku vuosi tulee kalaa ja joku vuosi ei. Verkot yksinkertaisemmat. Ne antavat aina jotain. Aikansa. Ensi vuonna HIRVEÄ tykitys heti talvikauden alkuun ja sitten heti vain pyydöt pois kun saalis huononee. Jes jes..

Ei tässä muuta. 

Elämäni on kalaa.