Eikö pienoisromaani ole romaani? Vähemmän nussintaa, enemmän nussintaa!

 

Toinen verkkojata oli lähes tyhjä kuhista. Vain yksi kuha. Pari madetta. Pintaverkoissa yksi 2,8kg lohi. Toinen verkkojata hiukan pelasti tilannetta ja siinä oli kuhia jo sitten enemmän. Yhteensä tuli 10kg kuhaa ja nuo 2 madetta sekä lohi.

Made ei vielä mene välittäjille kaupaksi eikä viitsitä käydä kylän mummoile ovelta ovelle myymään. Olen nyt parin päivän välein aina nuo muutaman sivusaalismateet nylkenyt ja fileiksi pistänyt pakastimeen. Ajattelin jos teen massaksi johon lisään vaikka vähän kylmäsavuhaukea tai -lohta ja sitten se massa purkkiin. Pitää ainakin kokeilla vajaa 10kg satsi. Uskon että jos koostumuksen vain saa onnistumaan niin oikea, täydellinen, maku kyllä löytyy ja menekkiäkin voisi olla herkkupurkeille. Saisi noistakin mateista kilohinnan + työlle palkan. Isä ei oikein viitsi harrastaa tuotekehittelyä. Heittäisi vaan mateet järveen takaisin. Jolloin niistä varmaan 50% kuolisi kun ne yli 20m syvyydestä nostetaan.

Rysissä oli muikkua n. 50kg. Toinen rysä pitäisi siirtää kun selvästikin ihan väärä paikka eikä oikein anna vaikka hyvän ysän vieressä onkin. Rannalla eroteltiin urosmuikut naarasmuikuista ja reilu 20kg uroksia tuli. Ne myytiin kalanpurkittajalle. Mätimuikut perattiin ja otettiin mäti talteen. Mätiä tuli reilu 3kg ja "nahkoja" ehkä 20-25kg. Ne menee purkkiin.

Laskeskelin että päivän töistä saa käteen n. 400e. Siitä pois bensaa ehkä 15e edestä ja sen sellaista. Eipä sillä. Pitkä päivä oli tänään. Aamuseiskasta yli kahden venyi päivä. Muikun siivous hidasta hommaa. Kuitenkin ihan hyvä päivä. Mielellään vähän tekeekin töitä kun heti näkee työnsä tuloksen ja voi näin huvin vuoksi jopa laskea melko tarkastikin tuloksen. 

Lohiakin on myyty muutamia tänä syksynä mutta tuo lohi taidetaan pistää kylmäsavuksi. Hyvää se on niinkin.

Semmoinen kalajuttelu.

Huomenna lisää. Toivotaan että muikuntulo jatkuisi noinkin "hyvänä". Ollut muutama päivä aika huonoa..