Otin Matin nyt tunnetuksi esimerkkihahmoksi koska näin hänen puhuvan aiheesta aamulla televisiossa. Kyllä todella montaa muutakin ihmistä ja vaikuttajaa vaivaa samaa lyhytnäköisyys ja viisauden puute.

Kyse on siis totta kai Talvivaarasta. Matti Vanhanen sanoi tv:ssä että pitäisi hiukan varoa ja hillitä näitä reaktioita Talvivaaraan koska muuten ulkomaisten kaivosinvestointien houkuttelu Suomeen voi vaikeutua. Pahimmassa tapauksessa käy niin ettei kukaan enää investoi Suomen kaivosteollisuuteen eikä tule lisäkaivoksia! Matti Vanhanen myös mainitsi että kaivosteollisuus on nykyään yksi harvoista aloista joka enää vetää ulkomaista rahaa Suomeen ja siksi olisi erityisen tärkeää pitää kaivosala houkuttelevana.

Mitä sontaa! 

Eikö Matti Vanhanen ja hengenheimolaisensa ymmärrä että metallit ja muut kaivoksista kaivettavat aineet säilyvät Suomen(Meidän) maamme maaperässä ajanlaskun loppuun saakka ellei niitä kaiveta sieltä pois. Me ei siis menetetä yhtään mitään jos emme kaiva niitä. EMME YHTÄÄN MITÄÄN! Nikkelit ja kuparit ja kullat ovat maakuoren alla paremminkin korkoa kasvamassa vuosi vuoden jälkeen. 

Nykyajan pahin piirre on tuo pikavoittojen lunastaminen ja jonkinlainen toive että niiden avulla kaikki olisi pelastettavissa ja nostettavissa uuteen loistoon. Malttia hyvät ihmiset, malttia..