Tänään aloitettiin jälleen uusi aika. Verkot on laskettu ja nyt alkoi niiden kokeminen ja saaliin keräily. Hiukan jännitti että onko katastrofi iskenut(/jatkunut) kun viimeksi kahden päivän jälkeen oli kuudessa verkossa nolla madetta. Nyt oli mateita siinäkin jatassa. Toisessa oli vielä paremmin ja isompia möllyköitä. Katiskoissa ei niinkään. Muutama haukikin oli verkoissa ohessa. Pari uunilahnaa itselle myös äsken siivoilin. 

Mutta! Alkuriemu muuttui suruksi kun mulkkuostaja ei maksakaan paljoa paskaakaan mateesta! Toimitusjohtaja teki virheen kun eilen lupasi matikat tuolle ostajalle eikä älynnyt hintaa neuvotella etukäteen. Noh, ensi kerralla ole viisaampia. 

54 kg madetta ja 27kg haukea päivän saldo. Pari lahnaa ja säynettä lisäksi. Vajaa 200e palkkioksi. Purv

Nyt jos mateen hinta vielä kipuaisi kohdilleen niin 500e viikot tulee helpolla. Toki 1000e viikkoja pitäisi olla kun kaksi ukkoa hommaa tekee. Tosin ei enää joka päivä 8h mene. Ensi viikolla kyllä vielä pitkiä päiviä kun lisää verkkoja lasketaan jonkin verran vielä.

Huomenna mennään kokemaan verkot vesiltä joilla ei ennen ole verkkoja pidetty. Toivotaan että kartanlukutaitomme on kutakuinkin kohdillaan ja kuhaa tulee laatikot täyteen. 20kg minimi. Muuten turha laskea lisää verkkoja sinne.

Nyt houkuttelen ihmiskuntaa Vietnamiin seurakseni.

 

20.1.2014 Maanantai

Kalaan mentiin tänään uusille vesille. Kaksi ekaa verkkoa tyhjiä. Tai noh yksi ahven oli. Hiukan oli mieli maassa. Vähän kuitenkin saalis siitä parani ja kuhaa ehkä se parikymmentä tuli. Kiloina. Juuri ja juuri tavoite saavutettu. Puolen viikon kalat olin nyt joten viikon saaliiksi voi se 30-40kg tulla. Tai sitten ei. Siellä meni kello kahteentoista.

Pitkä ajo kotiin ja matkalla päätettiin että käydään vielä katsomassa yksi paikka jossa 7 verkkoa. Haukea pukkasi yli 40kg sieltä ja jonkin verran madetta sekä kuhaa.

Päivän kalat: Sav ja Hei

Kuha: 34kg

Made: 18kg

Hauki 48kg

Ostajaukon pirukin lupasi euron lisää mateesta. Nyt alkaa hinta olla jo sinne päin. Ei vaihdeta ostajaa. Reilu 300e päivä. 500e viikko taisi tulla täyteen kahtena päivänä. Kjeh. Ihan hyvin alkoi tämä meidän kalastuksen harjoitteluvuosi. Siis ensimmäinen vuosi kun enempi yritellään.

10h meni muuten reissussa. Eli melko pitkä päivä oli. Matkoihin kyllä meni kolmekin tuntia joten joten.. miten sen nyt ottaa.

 

21.1.2014 Tiistai

Kalat(lähinnä sumpusta mateet) Paha

Made: 26kg

Hauki: 5kg

 

22.1.2014 Keskiviikko

Viimeinen järvi koettiin tänään. Siellä 8 verkkoa. Saalis ei kovin kummoinen mutta puolen viikon saaliiksi ihan hyvähkö tuon järven saaliiksi. 

Kalat: Paav

Made: 14kg

Kuha: 10kg

Hauki: 8,5kg

Kalan ostaja soitteli taas. Sunnuntaina lupaili vain rupiset 2,5e madekilolta. Eilen lupaili jo 3,5e ja se tuntui hyvälle. Sunnuntaina meinasi suorastaan vituttaa ja epäusko iskeä. Viime vuonna 4 - 4,5e/kg maksoi kuitenkin. 3,5e/kg hinta oli siis jo sinne päin. Tänään sitten soitteli taas ja nyt se tarjosi jo 4e/kg. Näköjään kysyntä on kovaa ja tahtoo varmistaa että sille myydään. Hyvä hyvä. Huomenna aiotaan pommittaa vielä lisää madepaikkoja kerran kysyntä Räjähti taivaisiin. Hintakin aika bueno. 

 

23.1.2014 Torstai

Taas kalapäivä. 7h meni järvellä. Kalaa tuli hyvin. 6 verkkoa lisää laskettiin. Kalastamme nyt äkkiä järven tyhjäksi mateesta kun vielä maksavat siitä.

Kalat: Purv

Made: 53kg

Hauki 27,5kg

Lisäksi 5 isoa(~2kg) lahnaa ja pari säynettäkin.

Madesaalis(Purv) vähän kasvoi. Tänään ei katsottu lainkaan katiskoita kuten viimeksi käydessä tehtiin.

Tsing Tsang Tsuu! Ihan sairaaksi menee jo tämä kalantulo. Kuinkakohan me enää osaamme ollakaan kun kalantulo normalisoituu? Vai onkohan nuo Kiinasta tilatut uudet verkot oikeasti noin helvetin hyviä? Kalaa tulee ihan helvetillisiä määriä..