Rohkeiden miesten aika on ohitse. Kirjassa seuraavaksi valloitetaan vuoria ja kartoitetaan meriä, ehkä valloitetaan avaruuskin. Taidan lopettaa tuohon. Scott kuoli Antarktikselle. Siihen päättyi viimeinen suuri seikkailu, ja siirryimme nykyaikaan. Tosin! Taidanpa vielä ensimmäisestä Himalajan valloituksesta lukeakin.. kenties. Kuitenkin vasta huomenna saan jonkun korvaavan teoksen kirjastosta.

Ensimmäistä kertaa yli.. yli.., en edes muista miten pitkään aikaan, nukuin yli 8h yöunet. 22.00 - 08.00. 10 tuntia. Se tekee minut onnelliseksi. Olen kukistanut itseni! Haa! Kannatti eilen juoda ne muutamat lääkejuomat. Tästä seuraavaan känniini asti uskon elämäni olevan silkkaa riemukulkua. Toki tappiot pokerissa voivat hiukan latistaa tunnelmaa, mutta se nyt on vain hetkellistä alamäkeä.

Reidet ovat aika jumissa. Olisi pitänyt eilen venytellä, mutta enpä ymmärtänyt. Perjantai taisi olla sangen rankka päivä. Ehkä pitäisi alkaa urheilemaan enempi niin tällaista ei tapahtuisi.

Kerouacin elämäkerta maistuu. Kerouac tapasi jo konkkaronkkansa. Ginsbergin, Burroughsit ja muut. Siitä se kai hiljalleen se rappio alkaa. Muistanko oikein jos muistan että Kerouac kuoli lähinnä alkoholisminsa takia? 
Hänelläkin mahtoi olla univaikeuksia.